Цирих: Отвара се секс drive-in

index.hr
Цирих: Отвара се секс drive-in

Проституција је легална у Швајцарској, али у Цириху желе да је држе даље од градских улица.

У жељи да надгледа проституцију у свом главном граду, швајцарска влада је одлучила да отвори први секс drive-in. Ријеч је о дјелимично затвореном простору у индустријском дијелу града, а градске власти потрошиле око 1,5 милиона евра на тај пројекат.

Као у аутоматизированој ауто-перионици, возачи ће проћи контролну тачку, гдје ће преговарати о цијени прије него што се одвезу до једног од девет простора намјењених за секс са проститутком. Сваки drive-in је опремљен алармом помоћу кога радници могу да упозоре надлежне у хитним ситуацијама.

Радно вријеме секс drive-inова биће од 19 сати до 5 сати ујутро, а жене које ће у њима радити мораће да плаћају дозволу и здравствено осигурање, као и ноћни "порез" у износу око 3.5 евра.

Овај план је дио покушаја регулације проституције у држави. "Велика разлика јесте у томе што се досада проституција одвијала на јавним мјестима, а сад ћемо је преселити на приватан простор у старој индустријској зони која припада граду. Тако можемо да поставимо правила проституције на овом подручју", рекао је швајцарски званичник Михаел Херциг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана