Чињенице о варању које би вас могле изненадити

magazin.net.hr
Чињенице о варању које би вас могле изненадити

Преко стотину чланова експертног тим странице YourTango одговарало је на питања о преварама, како би нам олакшали схватили пандемију превара која је завладала међу паровима.

Преко стотину чланова експертног тим странице YourTango одговарало је на питања о преварама, како би нам олакшали схватили пандемију превара која је завладала међу паровима.

Готово 50 одсто сложило се да је технологија катализатор за варање, али само седам одсто сматра да је Facebook значајно утицао на афере. Ако неко жели варати, он или она ће пронаћи начин без обзира на друштвене мреже или услуге - слажу се стручњаци.

Шест највећих митова о преварама које су стручњаци побили:

1. Мушкарци варају више од жена


Док 49 одсто стручњака каже да мушкарци варају више него жене, чак њих 47 одсто мисли како су жене једнако склоне варању.

2. Мушкарци варају јер су незадовољни у сексу


Од испитаних стручњака, њих 34 одсто (већина) слаже се да мушкарци застране како осјете емоционално незадовољство у вези.

'Можда ће вас изненадити, али бројни мушкарци траже некога с ким се могу везати, бити најбољи пријатељ и интимни партнер, а када то изгубе у браку, потраже то на неком другом мјесту', каже Лин Р. Закери.

3. Када је ријеч о варању, најбоље је бити искрен


Чак 57 одсто испитаних стручњака каже како није увијек најбоља ствар партнеру/партнерки признати невјеру. 'Ако особа схвати да је направила грешку и жели се посветити партнеру/партнерки, откривање истине о варању може непотребно уништити преварену страну', каже дио експертног тима Давид Ди Франческо.

'Ако партнери прије преваре нису имали здраву комуникацију и нису могли искрено разговарати о проблемима у вези, онда вјеројатно расправа о превари неће бити ништа друго него додатна експанзија удаљавања те осјећаја издаје, повријеђености и љутње.'

4. Порнографија и невјера нису повезани


И не баш. Заправо, 59 одсто испитаних стручњака каже да порнографија утјече на невјеру.

5. Славне особе и политичари склонији су невјери


Готово 47 одсто испитаних стручњака каже како славне особе не варају више од осталих. Ипак, случајеви превара међу славнима утиече на то како остатак свијета гледа на преваре.

6. Једном прељубник, увијек прељубник


Чак 81 одсто испитаних стручњака каже како је то потпуно неистинито. 'Не можемо генерализовати јер људи варају из различитих разлога. Ако је завистан о сексу, и то не лијечи, вјеројатно ће опет варати. Ако вара јер је несретан с партнерком и желе побољшати однос, или отићи и остварити нову љубавну везу, вјеројатно неће опет варати', каже др. Маргарет Паул.

Што је потребно за спријечити невјеру?

Двије најважније ствари за спријечити превару јесу да се оба партнера осјећају вриједно и важно једно другоме те здрава комуникација у вези. Задовољавајући секс долази на треће мјесто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана