Четири знака да одмах треба да раскинете са партнером

Агенције
Четири знака да одмах треба да раскинете са партнером

На почетку љубавне везе већина људи помисли да је нашла "праву особу". Ипак, касније се најчешће испостави да је ријеч о само "још једној особи у низу".

Некад је веома тешко примјетити да ствари више не функционишу, нарочито ако сте у вези дуже вријеме и не схватате да је веза почела да вам доноси више бриге и непријатности него уживања.


Како схватити да сте доспјли у ћорсокак и да је вријеме да окончате везу? Четири терапеута објаснила су у интервјуу за Браво ТВ на која четири знака треба обратити пажњу:

1. Ваш партнер увијек вас криви за све

За проблеме у вези ријетко је одговорна само једна особа – као што и стара изрека каже, за танго је потребно двоје.

"Ваша веза је доспјла у ћорсокак ако ваш партнер, умјесто да поразговара са вама и покуша да ријеши проблем, криви вас за све", каже брачни савјетник Џулијен Дерихс.

Једини начин да наставите даље јесте да рјешите проблеме, а да би се то догодило, потребно да обије стране буду вољне за то.

2. Нема назнака да ће икад бити боље

Расправе су прилично уобичајена ствар – ријетко који парови су срећни све вријеме – али ако не можете да видите ‘свјетло на крају тунела’, онда је вријеме да наставите даље.

"Ако чекате да се ствари промјене, а ништа се не дешава, и ви се мирите са ситуацијом, ваша веза највјероватније се ближи свом крају", каже терапеут Џени Гиблин.

3. Загледате друге људе

Да сте са правом особом, не бисте маштали о свом згодном колеги или лијепо дјевојци коју сте ујутро видјели у превозу.

"Ако стално размишљате о другим опцијама, онда ваша веза није онолико чврста колико мислите", каже савјетник Џонатан Бенет.

4. Имате осјећај да нешто није у реду

Ако имате утисак да "то више није то", онда ваш партнер највјероватније није особа са којом би требало да проведете цио живот.

Упркос томе што данашње друштво придаје велики значај разуму, инстинктивни осјећај (или осјећај ‘из дубине стомака’) моћнији је него што мислимо, и не треба га занемаривати, пише Индепендент.

Ако се све више трудите да осјетите љубав и успоставите блискост са почетка везе, а ваше реакције изостају, то је знак да је највероватније време да окончате везу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана