Четири истине о сексу за сваку жену

Index.hr
Четири истине о сексу за сваку жену

Сви мисле да о сексу знају готово све, но да је то уистину тако, многи би терапеути остали без посла, а парови би још увијек били заједно.

Живимо у свијету у којем већина људи сматра да секс чине 3 фактора: узбуђење (или недостатак истог), сношај и оргазам, али секс је много више од тога.

Секс је више од узбуђења, сношаја и постизања оргазма

У секс спадају и пољупци, загрљаји, сензуална масажа, орална стимулација, ручна стимулација, заједничка мастурбација, диртџ талк, порнографија, маштарије. Прошири своје видике у погледу секса, опусти се, буди заиграна и уживај.

Узбуђење

Можемо бити ментално узбуђени без да показујемо било какве физичке симптоме. То што мушкарац или жена не показују јасне знакове физичке напаљености, не значи да нису довољно сексуално подражени. Понекад је нашем тијелу потребно мало дуже времена да се усклади с мозгом. У оваквим се случајевима посебан притисак ствара на мушкарце, поготово кад је у питању разлика или промјена у величини, интензитету или трајању ерекције. Нажалост, више се труда улаже у маркетинг и продају разних средстава за “подизање” расположења него што се људима објашњава да је то све само саставни дио живота сваког човјека.

Употреба лубриканата

Много људи има погрешну слику у глави по питању кориштења лубриканата. Наиме, устаљено је мишљење да се тако што користи само по недостатку узбуђења. Ми смо “хемијска” бића испуњена ендорфинима, хормонима и жлијездама због којих пролазимо кроз различите циклусе. Стога не можемо контролисати сваки аспект наше реакције на сексуалне подражаје.

Оргазам (ни)је најбитнији

Постизање оргазма с нашим партнерима није нешто на што бисмо могле имати приговор, но што је с оним стварима између почетка и краја? Овдје мислимо на пољупце и остале дијелове за које смо набројали да спадају под секс. Фокусирајући се на постизање оргазма, често заборављамо уживати путем. Секс не би требао бити усмјерен на постизање циља већ на забаву која се одвија док не стигнемо до њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана