Афере су понекад и добре за брак

Vijesti.me
Афере су понекад и добре за брак

Можете ли да препознате мушкарца склоног прељуби? Ако није срећан у вези, вараће, зар не? Не мора да значи. Према једној америчкој студији, 56 одсто мушкараца који су имали аферу изјавили су да су били срећни у браку.

И мушкарци воле романтику, па је потраже и ван брака ако су тренутно незадовољни односом са супругом.

Они су веома срећни оним што имају и не размишљају о разводу, али опет завршавају у кревету с другом женом. Експерти су објаснили овај феномен и разрjешили друге популарне митове о прељуби.

1. Већина мушкараца још увијек воли своју жену када је превари

Мушкарци који варају нису престали да воле, него су само незадовољни тренутним стањем.

Они најчешће пате у тишини, вјерујући да не могу добити оно што им треба од својих супруга.

Како бисте избјегли да вам се то деси, испланирајте вече само за вас двоје, изађите и оставите довољно времена за секс и разговарајте о својим и супруговим жељама и потребама.

2. Мушкарци обично варају са женом коју познају

Они који варају своје жене, не варају их са првом на коју налете. Већина жена мисли да су жене са којима их мужеви варају лаке жене, а то углавном није тачно.

Такве везе су у већини случајева настале из пријатељства. Заправо, више од 60 одсто афера почиње на послу, према једној анкети.

3. Мушкарци варају како би сачували брак

Мушкарци имају искривљену представу да ће друга жена да надомести оно што немају код оне коју воле. А онда мисле да могу срећно живјети са својом женом и својом љубавницом, без суочавања са проблемом.

4. Мушкарци мрзе себе након афера

Можда мислите да они који варају немају савијест, али, макар им се и допадало то што раде, они мрзе себе након сваког виђања са особом са којом варају.

Он ипак издаје биће до којег му је стало, тако да је то веома тешко за његову психу.

5. Они који варају обично су несташнији са својим женама када афера почне

“Када мушкарац почне да вара, постаје хиперактивно сексуалан”, каже Рапини.

Ако примјетите изненадну промјену у сексуалном нагону вашег мужа, можете се забринути. Када афера постане чврста, сексуални нагон ће опет ослабити.

6. Жене варају исто колико и мушкарци, а њихове афере су опасније

Жене више варају због емоционалног задовољства. Прељубе преко интернета – без физичког контакта - најштетнија су врста прељубе.

Ако се емотивно вежете за неку особу, то највјероватније значи да сте се подсвијесно искључили из сопственог брака. Али, ако се ради само о сексу, онда је то само једна велика грешка.

7. Жена најчешће зна да је муж вара

Жене најчешће интуитивно знају да их партнер вара, али не желе да то признају себи и да се суоче са истином.

8. Афере често могу да поправе брак

Да ли прељуба чини брак лошијим? Не нужно. Чак и ако је нова веза узбудљива, афера може да потпали старе ватре у браку. Мушкарац схвата с ким жели да проведе остатак живота.

9. Чак и ако брак ојача, мушкарцу може недостајати афера

Нажалост, и поред тога што воли своју жену и жели да спаси свој брак, мушкарац највјероватније неће потпуно заборавити на своју аферу. Могу му недостајати и све оне добре ствари код друге жене – забава, необавезност, секс, журба и јурњава - али најчешће му недостаје то како се осјећао док је био с њом, што није добро у случају да покушава да се посвети свом браку.

Овдје вам може помоћи само да се понашате у браку онако како сте се понашали на почетку везе са вашим супругом.

10. Жена није крива што је муж вара

Будите сигурни да нисте ви криви ако вас муж вара, без обзира на то шта људи кажу. Када мушкарац вара, он то ради свијесно. Идеја да је мушкарац “гурнут у руке друге жене”, због тога што код куће није имао довољно пажње или из било ког другог разлога, само је израз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана