10 ствари које мушкарци желе да знају о грудима

zena.blic.rs
10 ствари које мушкарци желе да знају о грудима

Женске груди одувијек и чини ће заувијек ће привлачити мушку пажњу, прецизније мушке погледе. Ипак, том задовољству мушкарци се не предају без размшљања. Уживајући у грудима, припадници јачег пола наилазе на разне дилеме, ово су најчешће.

1) Зашто су груди након оргазма преосјетљиве

Као једна од ерогених зона, груди постају осјетљивије након сексуалног врхунца. Разлог томе је крв која продире у груди, па је женама послије секса неопходна пауза. Сличну ствар доживљавају и мушкарци, хиперсензитивност се код њих одражава на полном органу.

2)  Зашто неке жене имају мале, а неке велике брадавице

Брадавице су попут прстију, не постоје два индентична пара. Изглед и величина брадавица су повезани са остатком груди, а груди сваке жене су баш као и њихов дио, брадавице, јединствене. Величина груди зависи од година, тежине, на њу утичу и трудноћа и  менструални циклус.

3) Зашто се брадавице неких жена  "повлаче" током секса

Када се ово догоди, мушкарци се најчешће збуне и уплаше, мислећи да сигурно раде нешто погрешно. Међутим, нема разлога за забринутост, повлачење брадавица није никакав негативан знак, то је само још један у низу "симптома" различитости сваког од нас.

4) Колика је просјечна тежина груди

Иако се груди разликују, ипак може да се утврди нека њихова просјечна тежина. Пошто то занима мушкарце, она износи 680 грама.

5) Да ли су мушкарци генетски предодређени да више воле велике груди

Ово је индивидуална карактеристика мушкараца, оно што им је заједничко, а има научно оправдање, јесте чињеница да мушкарци воле складно женско тијело. Велике или мале груди, мање је важно, најбитније је да се груди уклапају у слику скалдних пропорција тијела.

6) Зашто неке жене не воле "грубље додире" груди

Поједини мушкарци се питају зашто неке жене током секса не воле када мушкарци помало грубљим додирима посвећују пажњу  грудима. Праг тоелранције на бол је различит код сваке особе, оно што је неком од нас задовољство, другом може да буде сушта супротност. Поред тих индивидуланих разлика, менструални циклус додатно појачава праг издржљивости на бол.  

7) Да ли неке жене могу да доживе оргазам стимулацијом њихових груди

Студије су показале да је појединим женама довољна стимулација груди да би доживјеле сексуално задовољство. Истраживања су показала да код њих додир груди стимулише исти дио мозга као и стимулација клиториса или вагинални оргазам.

8) Да ли груди морају да се промијене

Груди временом мијењају изглед, долази до њиховог опуштања и то из слиједећих разлога: година, хормоналног статуса, трудноће и дојења. Генетика у томе игра важну улогу па се код неких жена промјене прије, а код неких касније примјете.

9)  Да ли силикони сманујују осјетљивост груди

Код неких жена које су уградиле силиконе у грудима јавила се мања осјетљивост овог дијела тијела па самим тим је дошло и до мањег сексуалног задовољства,.Међутим код неких се управо послије операције уживање у сексу појачало.

10) Да ли је  једна страна груди осјетљивија од друге

Десна и лијева страна груди су различите, једна је увијек осјетљивија и најчешће је ријеч о лијевој страни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана