10 чудних чињенца о сексу које нисте знали

Агенције
10 чудних чињенца о сексу које нисте знали

Постоји милион и један начин да с неким разговарате о сексу. Ипак, вјероватно вам нико до сад није испричао ове занимљиве чињенице о вођењу љубави.

Представљамо вам неке ствари које нисте знали:

Мушки сперматозоиди су веома издржљиви

Мушки сперматозоиди су невјероватно отпорни. Они у женској вагини могу да преживе три до пет дана. Такође, ако је довољно покретан, може оплодити јајну ћелију дуго послије самог сексуалног односа.

Ипак, уколико мушкарац ејакулира негдје ван тијела, преживљавају свега неколико сати.

Секс је некад питање живота и смрти

Ако женка афричког твора не добије секс у сезони парења, може да угине. То се додуше дешава само ако се дуже задржи на врелом сунцу, јер њено тијело лучи много естрогена, због чега долази до апластичне анемије и смрти.

Мушкарац производи неверовјатне количине сперматозоида

Један мушкарац произведе довољно сперматозоида за двије недеље да оплоди сваку плодну жену на планети.

Секс повећава отпорност на бол

Према студији која је објављена у  Journal of Sex Research, сексуално узбуђење може значајно смањити осjећај бола. Још боље је ако постигнете оргазам.

Сперма се може користити као невидљиво мастило

Током Првог свјетског рата чланови Британске тајне обавјештајне агенције МИ6 открили су да сперма може да се користи као невидљиво мастило. Престали су да је користе када су примјетили да има непријатан мирис послије извјесног времена.

Људи троше много новца на секс на интернету

Секс је велики бизнис! Студија из 2005. показала је да је више од половине упита на интернет претраживачима везано за секс.

Сперма је (ниско)калорична

У чајној кашичици сперме има око пет калорија.

Постоји разлог зашто тешко мокрите после секса

Ако сте имали оргазам, ваше тијело отпушта антидиуретички хормон, што објашњава зашто ћете тешко уринирати непосредно послије секса. Ипак, вриједи да се нешто дуже задржите у тоалету, јер је доказано да мокрење после односа спречава инфекције уринарног тракта.

10 % беба у Европи зачето је на истом типу кревета

Будући да је ИКЕА популарна широм свијета, процјењује се да је само у Европи 10 одсто беба зачето на креветима ове фирме.

Груди се могу повећати током секса

Груди се могу увећати и до 25 одсто уколико је жена узбуђена. Такође, један проценат жена може да постигне оргазам само захваљујући стимулацији груди и брадавица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана