Запечено мљевено месо са јајима

Агенције
Запечено мљевено месо са јајима

Веома фина и укусна комбинација мљевеног меса, куваних јаја и бешамел умака. Прилог уз ово јело и није потребан, само припремите неку салату. За припрему овог јела потребно је око 40 минута, а када буде готово исијеците на коцке и послужити уз салату или уз јогурт, пишу агенције.

Састојци за 4 особе: 8 јаја, 500 гр мљевеног меса, 150 гр тврдог сира, 1 главица црног лука, 2 кашике уља, 1 кашика насјецканог першуна, "вегета", со, бибер, оригано.

За бешамел: 2 кашике, уља, 1 кашика брашна, 2 дл млијека, мало соли.

Припрема:

1. Скувајте јаја и оставите их у хладној води.

2. Црвени лук и першун ситно исјецкајте, а сир изрендајте на крупно ренде.

3. Загријте двије кашике уља и пржите лук док не добије тамно жуту боју. Aко не волите интензиван мирис лука, додајте мало воде и динстајте лук док вода не испари.

4. На лук додајте мљевено месо, побиберите по укусу и пржите док месо не промијени боју. Затим ставите и исјецкани свјежи першун, оригано, посолите и промијешајте, те додајте и једно јаје да се смјеса фино повеже.

5. Јаја огулите и пресијеците дужином на пола.

6. У науљену тепсију поредајте половине јаја, тако да резана страна буде доље. Преко пореданих јаја истресите смјесу са издинстаним мљевеним месом. Оставите са стране.

7. Бешамел умак: у шерпу сипајте двије кашике уља да се добро загрије. Додајте кашику брашна и мијешајте док брашно не добије благо жуту боју. Лагано долијевајте млијеко, а мијешајте све брже да се не би створиле грудвице.

8. Готов умак мало посолите и прелијте преко мљевеног меса. По врху поспите изрендани сир.

9. Ставите да се пече у рерни загријаној на 180 степени десет до 15 минута, да се сир истопи и лијепо порумени.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана