Пуњено бијело месо

Г. С.
Пуњено бијело месо

Нешто што можете послужити члановима породице за фини недјељни ручак или гостима за неко славље.

Састојци:

400 г пилећег бијелог меса - филе

4 танке кришке јунеће печенице, димљене

4 танке кришке сира едамера

десетак листова шпината

1 мања мрква

1 чен бијелог лука

4-5 листића свјеже кадуље

1 дл бијелог вина

1/2 кашичице густина

бибер, со по укусу

Припрема:

1. Пилеће бијело месо, пожељно домаће зато што треба да буде велико (400 г су два комада), пресијеците их на пола, на приближно подједнаке дијелове. Средину сваког комада засијеците тако да добијете “yеп”. Пажљиво оштрим ножем проширите yепове колико је могуће а да не расијечете месо до краја. Посолите и побиберите споља и унутра.

2. Шпинат оперите и скувајте. Мркву исијеците на шире резанце. Подијелите састојке на чети дијела, па ређајте шпинат, печеницу затим сир па мркву. Упоредите наслагане састојке са комадом меса треба да буду мало мањи од “yепа”. Напуните yеп па га затворите чачкалицама.

3. У  таву сипајте уље да прекрије дно. Чен бијелог лука згњечите па њега и листиће кадуље ставите у врело уље. Пржите до три минута, да би се уље ароматизовало. Извадите зачине и ставите их са стране.

4. Пржите месо по три до четири минута са сваке стране, док не порумени. На крају вратите кадуљу и бијели лук у таву, смањите ватру и сипајте бијело вино. Динстајте поклопљено пет до десет минута.

5. Извадите месо, одстраните чачкалице, сваки комад пресијеците на пола па поређајте на тањир за сервирање. У таву ако је превише вина испарило долијте мало супе, па сипајте 1/2 кашичице густина и брзо мијешајте док се сафт не згусне. Прелијте месо са њим. И ручак је  ту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана