Пијте пиво - бићете здравији

.24сата.рс
Пијте пиво - бићете здравији

Умереност је кључна када је алкохол у питању, а што се тиче пива најбољи резултати се постижу једном "зидарском" флашом од пола литре дневно.

1. ЈАЧЕ КОСТИ
Пиво садржи високе нивое силицијума, који је добар за здравље костију.

2. ЈАЧЕ СРЦЕ
Пола литре пива дневно смањује ризике од срчаних обољења за 30 процената, јер подиже ниво "доброг" холестерола који спречава да се артерије зачепе.

3. ЗДРАВИЈИ БУБРЕЗИ
Научници из Финске издвојили су пиво од осталих алкохолних пића, јер су открили да у значајној мјери смањује ризик од појеве камена у бубрезима.

4. ЈАЧА ЗДРАВЉЕ МОЗГА
У студији из 2005. спроведеној на 11.000 старијих жена показало се да су жене које умерено пију на тестовима менталних способности постизале резултате као да су 18 мјесеци млађе.

5. СМАЊУЈЕ РИЗИК ОД РАКА
Португалска студија је показала да маринирање шницле у пиву за 70 посто смањује карценогене супстанце, који се стварају када се месо пржи у тигању.

6. ПОДИЖЕ НИВО ВИТАМИНА
Пивопије имају за 30 посто веће нивое витамина Б6 у крви него они који га не пију и дупло више од оних који пију вино. Пиво садржи и витамин Б12 и фолну киселину.

7. ШТИТИ ОД ИНФАРКТА
Истраживачи са Харварда открили су да умјерене количине алкохола, укључујући и пиво, помажу да се спријечи стварање крвних угрушака који блокирају крв која тече до срца, врата и мозга и који изазивају најчешћи тип инфаркта.

8. СМАЊУЈЕ РИЗИК ОД ДИЈАБЕТЕСА
Студија из 2011. спроведена на 38 хиљада средовјечних мушкараца показала је да кад они који повремено пију једно до два пића дневно, ризик да ће им се развити дијабетес типа два смањује се за 25 процената.

9. СМАЊУЈЕ КРВНИ ПРИТИСАК
Једна студија у којој је учествовало 70 хиљада жена између 25 и 40 година показала је да је пиво још боље од вина у снижавању крвног притиска.

10. ПРОДУЖАВА ЖИВОТ
Још 2005. је откривено да они који умјерено пију живе дуже, јер се таквом конзумацијом алкохола смањује срчана обољења, инфаркт и дијабетес..

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана