Лимун дијета отклања умор

Aгенције
Лимун дијета отклања умор

Да бисте послије вишемјесечног боравка у затвореним просторијама вратили снагу организму и избјегли симптоме прољећног умора, неопходно је да тијело прочистите од токсина и тешке хране. То можете да урадите на потпуно природан начин, уз помоћ лимунове дијете, пренијеле су агенције.

Чишћење траје само један дан недјељно, а подразумијева повећан унос лимуновог сока, воде, али и воћа, орашастих плодова, сјеменки, поврћа (грашак, пасуљ, боранија). 

Циљ дијете није да смршате, иако ћете изгубити и до једног килограма, већ да тијелу обезбједите најбоље хранљиве материје и тако у њега "убризгате" енергију. 

Препоручује се да дијету држите суботом или недјељом, јер ћете моћи да се посветити припреми јела и да испратите размаке између здравих оброка и међуоброка. 

Основа дијете је свјеже припремљена лимунада.

Исцједите један лимун, додајте 300 мл воде, штапић цимета који ће лимунади дати слаткоћу и прстохват чилија или феферона у праху (загријаће тијело и убрзати елиминацију токсина).

Све добро промјешајте.

Лимунаду немојте да конзумирате хладну, јер ће изазвати надутост.

Прву чашу попијте рано ујутру, чим устанете. 

Када је ријеч о оброцима, за доручак поједите по 20 плодова шумског воћа, јабуку, крушку, шаку бадема и јогурт. 

У време прве ужине поново попијте чашу лимунаде, а послије десет минута поједите банану и шаку сјеменки сунцокрета или бундеве. 

За ручак скувајте поврће, зачините са мало маслиновог уља и лимуновим соком, за другу ужину попијте трећу чашу лимунаде, а десетак минута касније поједите краставац или зелену салату, шаку љешника или неког сушеног воћа. 

Посљедњи дневни оброк требало би да се састоји од рибе на жару и куваног незачињеног поврћа.

То могу да буду мрква, шпинат, броколи... 

У случају да нисте љубитељ рибе, умјесто ње једите соју.

На крају дана, два сата прије одласка на спавање, приредите себи опуштајућу купку са етеричним уљима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана