Који су највећи саботери дијете?

Агенције
Који су највећи саботери дијете?

Укоилко сте озбиљни у намjери да изгубите килограме, постоји неколико ствари које морате да избjегавате. Прочитајте којих су то пет лоших навика које представљају саботере сваке дијете.

Изгладњивање

Изглаџививање и престрога рестрикција сваке врсте хране никако није добра навика при губитку килограма. Здраве навике у исхрани подразумјевају то да никада не смијете бити гладни, већ да имате нормалне интервале између оброка. Изгладњивање неће помоћи на дуге стазе.

Преједање

Губитак килограма мора да прати и физичка активност, као и здрава исхрана. Вјежбање вам неће помоћи да изгубите килограме уколико се стално преједате, напротив! Морате знати када је вријеме да се станете.

Вјежбање није довољно

Многи људи сматрају да је физичка активност довољна за губитак килограма, те се труде да вјежбају а не обраћају пажњу на то шта једу. Брза храна и вјежбање неће вас довести до губитка килограма.

Прескачете оброке

Доручак је најважнији оброк током дана. Ако прескочите доручак или ручак, бићете екстремно гладни. Ако још на све то и радите током дана, бићете уморни, те посегнути за храном која је пуна угљених хидрата, као што је пециво из пекаре на примјер. Никако немојте прескакати оброке и јести брзу храну.

Једете по ресторанима

Ако пуно радите и храните се углавном по кантинама и ресторанима гдје немате увид у нутритивне вриједности хране, пазите на то шта наручујете. Нека то буду салате, а код куће се више трудите да скувате и припремите нешто богатије, а здравије него што би то био случај у ресторану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана