Храна која сагоријева зимско сало

Aгенције
Храна која сагоријева зимско сало

Дијета се не мора сводити само на оброке од куваних пилећих прса и незачињене салате. Неки сласни залогаји такође вам могу помоћи при скидању килограма, а успут ће и ојачати ваше здравље, преносе агенције.

Осим предности које ове намирнице могу да донесу вашем здрављу, одличног су укуса.

Оно што је још битније, ова храна ће вам помоћи да сагорите масти и обликујете тијело за љетње дане.

1. Авокадо

Ово воће је одличан извор мононезасићених масти које се спорије варе ослобађајући хормоне који доприносе дужем осјећају ситости.  Занимљиво је да људи на калоријски ограниченој дијети која укључује и авокадо могу изгубити више килограма од оних који уносе једнак број калорија, али без авокада.

2. Маслиново уље

Ово уље је моћан антиоксиданс који природно "гаси" упале, и спрјечава оштећења која доприносе развоју хроничних болести. Маслиново уље је богато и мононезасићеним мастима, које циљано смањују наслаге сала на стомаку.

3. Грчки јогурт

Осим што је добар за варење, јогурт вам даје енергију, јер је богат протеинима. Једна порција јогурта садржи око 20 грама протеина, што је као да сте појели пола пилећих прса.

4. Јунетина

Уколико сте на неком специјалном режиму исхране, потрудите се да уносите довољну количину протеина, јер су они неопходни за очување ваше мишићне масе. Што више мишића имате ваше тијело ће ефикасније сагоријевати калорије. Аустралијски научници су недавно открили да жене које конзумирају немасно црвено месо губе око 25 одсто више тежине од оних које га не једу.

5. Овсена каша

Ова намирница се вари спорије од већине других угљених хидрата, што одржава уравнотежен ниво шећера у крви. Уколико за доручак једете овсену кашу, дуго послије тога нећете завиривати у фрижидер, а само једна шољица садржи 8 грама влакана, око трећину дневних потреба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана