Звијезде зарађују милионе и послије смрти

Агенције
Звијезде зарађују милионе и послије смрти

Стално смо у прилици да гледамо листе познатих који највише зарађују, али појавила се једна јако чудна листа на којој су звијезде које зарађују милионе и послије смрти.

Холивудски глумац Џејмс Дин остаће упамћен по једној од најкраћих и најспектакуларнијих филмских каријера.

За само нешто више од годину и са три снимљена филма достигао је свјетску славу и постао симбол незадовољних генерација америчке омладине с краја педесетих година ХХ вијека. Погинуо је у саобраћајној несрећи у 24. години, а његов лик и дјело и даље инспиришу људе широм свијета. Прошле године модна кућа “Долче & Габана” направила је мајице са ликом Џејмса Дина које су продаване за 345 долара.

Брус Ли чак и 40 година након смрти, односно његов лик и дјело доносе приход од девет милиона долара годишње.

Чувени пјевач “Битлса” Џон Ленон још зарађује 12 милиона долара годишње од продаје албума најчувенијег бенда икада, као и од ауторских права за коришћење њихових пјесама у комерцијалне сврхе. Занимљив је податак да је само у Америци од 1992. године до данас продато више од 63 милиона копија њихових албума.

Иако је умрла 1962. године, Мерилин је и данас ненадмашни секс симбол, а вриједи чак 15 милиона долара годишње.

Хитови краља рокенрола Елвиса Прислија и данас се слушају подједнако као и за његовог живота, што је њега самог учинило једном од икона савремене културе. Његово име доноси баснословних 55 милиона долара на годишњем нивоу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана