Звијезда Нетфликсове серије осуђена на 12 година затвора

B92
Foto: Printscreen

Џери Харис (21), бивша звијезда Нетфликсове серије "Cheer", осуђен је на 12 година затвора због сексуалног искоришћавања малољетника.

"Казна је 12 година затвора, а након пуштања на слободу следи 8 година под надзором суда", рекао је помоћник тужиоца за Сјеверни округ Илиноиса Џозеф Д. Фицпатрик за ЦНН.

Харис је у фебруару признао кривицу, а његови адвокати су рекли да он жели "да преузме одговорност за своје поступке и јавно да изрази кајање због штете коју је нанио жртвама".

У децембру 2020. године Харис је оптужен по седам тачака оптужнице која је подигнута у америчком окружном суду у сјеверном Иллиноису.

У споразуму о признању кривице Харис је признао кривицу за две тачке из те оптужнице, наводећи да је посједовао дјечју порнографију, као и да је путовао између савезних држава како би се састао са 15-годишњим дечаком са којим је ступио у сексуални однос.

"Иако је пред Џеријем тежак пут, његов бескомпромисан дух и снага већ су га носили кроз изазовна времена. Нема ништа осим емпатије и кајања за људе којима је наудио и нада се да им је данашњи поступак пружио мало мира", рекао је Харисов адвокат за Њујорк Пост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана