Знате ли ко је написао “Нећу, нећу дијаманте”?

ГС
Знате ли ко је написао “Нећу, нећу дијаманте”?

Халид Бешлић је пјесму “Нећу, нећу дијаманте” објавио 1984. године на албуму “Дијаманти...”. Готово да ниједно весеље не може проћи без ње. Знате ли ко ју је написао?

Назиф Гљива, из чијег су пера настали бројни хитови, аутор је већине пјесама с почетка каријере Халида Бешлића па је тако написао и “Нећу, нећу дијаманте”.

-Гљива ми је донио текст и прочитао сам га наглас. Има епику у себи. Рекао сам Гљиви: „Тај текст остаје.“ Био ми је три мјесеца у џепу и читао сам га раји која је била одушевљена, а тада смо спремали албум. Правили смо пробне снимке и када смо дошли до краја, сугерисао сам Гљиви да и ту пјесму убацимо у албум -  рекао је Халид једном приликом, а преноси Асоцијација композитора - музичких стваралаца АМУС.

Халид је даље открио како је “Нећу, нећу дијаманте” првобитно имала мелодију севдалинке, што му се није свидјело па се Назиф мало наљутио на њега.

ћОнда сам предложио други ритам за ту пјесму. Када смо пробали са тим другим ритмом, Гљива је био одушевљен. Он гледа у мене, не може себи да дође - додао је.

На албуму “Дијаманти...”, који је објавила дискографска кућа Југотон, нашле су се и пјесме “Сњегови хладни долазе”, “Буди, буди увијек срећна”, “Три руже”, “Имала је плаву косу”, “Загрли ме њежно”, “Гитара у ноћи” и “Што је тужна бреза та”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана