Змај, патак и вампир најбогатији фиктивни ликови

Aгенције
Змај, патак и вампир најбогатији фиктивни ликови

Бањалука - Један лукави змај, патак јужноафричко-шкотског поријекла и један остарјели вампир нашли су се на врху "Форбсове" листе најбогатијих фиктивних ликова.

Шмауг, интелигентни и зли змај из романа а ускоро и филма "Хобит", "тежак" је 62 милијарде долара и први је на листи 15 најбогатијих фиктивних ликова магазина "Форбс".

На другом мјесту је Мекпатак Шкрта, љути противник Баје Патка, са својих 51,9 милијарди долара.

На трећем мјесту је 371 годину стар вампир Карлајл Кален из вампирске саге "Сумрак" који је штедњом од 1670. успио да нагомила богатство од 36,3 милијарде долара, јављају свјетске агенције.

Лик из телевизијске серије "Beverly Hillbilles" (Сељаци са Беверлија) Џед Клампет четврти је са зарадом од 9,8 милијарди долара.

Нови на листи су Тони Старк, суперхерој филма "Aјрон мен" који је са 9,3 милијарде долара ушао међу првих пет и Лизбет Саландер из "Миленијум" трилогије Стига Ласона са 2,4 милијарде долара која је 11. на листи.

Критеријум за улазак на листу је тај да ликови морају да буду познати ширим масама и да њихова публика зна да су богати. Магазин листу саставља процјењујући богатство ликова и упоређујући га са савременим економским токовима.

Магазин "Форбс" листу саставља од 2005. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана