Животна прича Шерон Стоун: Дива узбудљивог љубавног живота данас пуни 65 година

ГС
Животна прича Шерон Стоун: Дива узбудљивог љубавног живота данас пуни 65 година

Шерон Стоун је легендарна америчка глумица, рођена 10. марта 1958. године у Пенсилванији.

Данас једна од дива Холивуда потекла је из радничке породице - њена мајка је била чистачица, а отац радник.

Шерон је одрастала са два брата и сестром, а њена мајка је жарко желела да дjеца буду интелектуалци, а не радници.

У томе су и успијели. Шерон је постала једна од најистакнутијих америчких глумица икада, а њен брат Мајкл је такође глумац

Шерон је јавно причала о томе како је у дјетинству њу и њену сестру сексуално злостављао деда по мајци.

Глумица је напустила колеџ да би постала модел, али се касније вратила на Универзитет Единбро како би дипломирала 2016. године.

Шерон је 1976. године освојила титулу мис, када су јој судије казале да напусти колеџ и постане модел.

Током каријере модела живела је у Њујорку, Паризу и Милану. Док је живела у Европи, одлучила је да напусти каријеру модела и да се посвети глуми.

- Спаковала сам кофере, вратила се за Њујорк и тамо сам стала у ред за кастинг у филму Вудија Алена - присјећа се Шерон.

Прву улогу добила је управо у филму Вудија Алена "Стардуст Мемориес" 1980. године, а само годину дана након имала је сјајну улогу у хорор филму "Деадлy Блессинг".

Највећи успијех Шерон је постигла улогом у филму "Ниске страсти" 1992. године, а номинована је за Оскара 1994. године за улогу у филму "Касино".

Током деведесетих имала је статус водеће глумице Холивуда.

Године 1992. Шерон је преузела улогу у филму „Басиц Инстинцт“. Многе глумице су одбиле улогу због нагих сцена, а њу су учиниле звездом. Иако су критике за филм биле помешане, Шерон је добила похвале за своје учешће. Добила је номинацију за Златни глобус у категорији „најбоља глумица“, четири номинације за МТВ Мовие награду, али и номинацију за Златну малину у категорији „најгора нова звезда“.

Филм је постао један од најуспешнијих продукција деведесетих године, зарадивши 353 милиона долара широм свијета, пише "Биографија.орг".

Приватан живот

Године 1984. упознала је телевизијског продуцента Мајкла Гринбурга на сету "Тхе Вегас Стрип Вар", телевизијског филма који је он продуцирао и у којем је глумила.

Венчали су се исте године, а 1986. Гринбург је био њен главни продуцент у серији "Алан Куатермаин и изгубљени град злата". Пар се развео три године касније, а њихов развод је окончан 1990. године.

Наредна веза била је са комичарем Гаријем Шендлингом. Стоун и Шендлинг били су ученици глумачког предавача Роја Лондона и кратко су излазили. Појавила се у његовој емисији "Тхе Ларри Сандерс Схоw" у епизоди "Тхе Мр. Схарон Стоне Схоw". Остали су блиски пријатељи до Шендлингове смрти 2016. године.

Године 1993. Стоун је упознала Вилијама Џеј Мекдоналда на снимању филма "Сливер", чији је копродуцент. Макдоналд је напустио своју жену Наоми Баца због Шерон и верио се са фаталном плавушом. Разишли су се годину дана касније, 1994. године. Након што су се раздвојили, Стоун је вратила веренички прстен.

Док је радила на филму "Брзи и мртви" 1994. године, Стоун је упознала Боба Вагнера, првог помоћника редитеља, и опет се верила. Ипак, веза није потрајала.

Дана 14. фебруара 1998. Стоун се удала за Фила Бронштајна, извршног уредника "Сан Францисцо Цхроницле". Стоун је претрпела неколико побачаја због аутоимуне болести и ендометриозе и није могла да има биолошку децу. Усвојили су сина Роана Џозефа Бронштајна 2000. године. Бронштајн је 2003. поднео захтев за развод, наводећи као разлог непомирљиве разлике.

Развод је постао коначан 2004. када је судија пресудио да ће Роан остати првенствено са Бронштајном, а Стоун ће имати право на посете.

Стоун је усвојила свог другог сина, Лаирда Воне, 2005. и трећег сина, Куина Келија Стоуна, 2006. године.

Холувудска дива је у 43. године доживела јак мождани удар, после кога је морала поново да научи основне ствари, попут говора, ходања и писања. Говорила је о томе како ју је филмска индустрија практично отписала, али она је била јача и од тога.

Од 2018. године, Стоун живи са своја три сина у Западном Холивуду, Калифорнија, у кући која је некада била у власништву глумца Монтгомерија Клифта.

Шерон је била и остала синоним за природну лепотуи и грациозно старење. Никада није ишла "под нож" да би покушала да спречи да јој се године виде на лицу и упркос свему и даље је краси грациозна и ванвременска лепота.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана