Жерард Пике прекинуо ћутање, пријети тужбом: "Дјеца су му на првом мјесту"

ГС
Жерард Пике прекинуо ћутање, пријети тужбом: "Дјеца су му на првом мјесту"

Уморан од свакодневне опсаде папараца и медијске прашине која се подигла око његовог раскида са поп звездом Шакиром, Пике се посавјетовао са адвокатским тимом како би заштитио своју приватност и нову етапу у свом животу уз 23-годишњу партнерку.

"Од кад су 4. јуна Шакира и Жерард Пике заједничком изјавом потврдили да се растају, објављене су многе гласине и наводне непровјерене информације о играчу, његовој породици и приватном животу", стоји на почетку изјаве за јавност коју је написао његов правни тим.
Пике преко својих адвоката увјерава да је медијски прогон у посљедња два мјесеца проузроковао велику промјену у животима његове дјеце, Милана и Саше, преноси Б92.

"Медијски натписи и фотографије узрокују не само штету његовој части и имиџу, већ су и озбиљан удар на права његове дјеце чија му је сигурност и заштита највећа брига"; пише у изјави.

"Истовремено, континуирано праћење неких медија и папараца, присилии су нашег клијента на промјену своје дневне рутине са једним циљем да заштити своју дјецу, породицу и најближу околину", стоји даље у саопштењу.

Иако је играч Барселоне одувек био спреман на сарадњу са медијима и праћење његовог професионалног и приватног живота, овога пута им неће допустити да иду корак даље те планира предузме правне мјере против свих који ометају његов живот и живот његове дјеце.

"Жерард Пике је одувек поштовао дјеловање медија и њихово право на информацију те је потпуно свљестан темељне улоге коју имају у нашем друштву. Међутим, последњих недеља дошло је до уплитања која прелазе границе законитости, због чега је наш клијент био присиљен затражити мјере опреза удаљења и да покрене судске поступке против оних који мијењају његов породични живот и крше права дјеце, с обзиром да да је једини циљ Жерарда Пикеа да обезбиједи њихову добробит и вратити њихова права на приватност, сигурност и мир", стоји у службеној изјави фудбалера.

За крај, адвокати су се у име свог клијента захвалили на суздржаности коју су посљедњих мјесеци показали поједини медији у Шпанији.

"Наш клијент овом изјавом жели да захвали на поштовању и информативној строгости коју показују неки медији и вјерује да ће се све ријешити на најбољи могући начин, увијек примјеном доброг и здравог разума."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана