Жерар Депадје гради дрвену кућу у Москви

Танјуг
Жерар Депадје гради дрвену кућу у Москви

Жерар Депадје, порески емигрант, а однедавно и власник руског пасоша, жели да сагради "велику и лепу дрвену кућу" надомак Москве, пише руски лист "Комсомолскаја правда".

 "Жерар је сам изабрао плац и тражио од мене да започнем изградњу велике, лијепе куће која обавезно мора бити у дрвету", објаснио је Николај Бородачев, глумчев пријатељ и директор Госфилмофонда, руског кинематографског архива.

Изградња би требало да почне овог љета у селу Белије Столби, 30 километара јужно од Москве, гдје је Депадије купио плац од 1.700 метара квадратних, рекао је Бородачев.

"Када је видео нашу природу, брезе, језеро са дивљим паткама и нутријама, у коме је могуће пецати, одлучио је да се ту настани", навео је он, додајући да је француски глумац заволио и руску кухињу.

Лист је село Белије Столби, у коме се налазе архивске просторије Госфилмодонда, описао као мјесто опасано високом оградом и чувано псима.

Током недавне посјете Русији, 64-годишњи глумац је дочекан као херој и позван да сагради кућу и у Саранску, главном граду Мордовије, области познатој по суровој клими и радним логорима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана