Жена руског олигарха оптужена за расизам

Aгенције
Жена руског олигарха оптужена за расизам

Супруга чувеног руског милијардера Романа Абрамовича, Даша Жукова оптужена је за расизам након што се за један магазин сликала док сједи на црној манекенки.

Фотографију за магазин "Buro 24/7" поставила је сама уредница, Мирослава Дума која није ни сањала како ће јавност одреаговати на њу.

На фотографији можемо видjети тридесетдвогодишњу Дашу како сjеди на столици коју заправо представља црна манекенка и која покушава да погледа ко се налази на њој.

Како су друштвене мреже моментално плануле она је уклонила фотографију с Инстаграма, а у магазину ће бити приказана кропована слика без "столице".

Организације за женска права широм Русије упутиле су јавне критике Даши и магазину, с образложењем да се овом фотографијом понижава читав женски род.

"Типична доминација бијеле моћи која деградира крајње спокојним изгледом слике. Умјетност и мода су једини сегменти у друштву гдје се расизму даје зелено свијетло у име креативности. То мора стати!", навела је Клер Слумерс, уредница сајта FashionBombDaimy.

Иначе, Жукова је рођена у Москви али је добар дио свог живота провела у Калифорнији гдје је студирала. Када се вратила у Европу гдје је живјела на релацији Москва – Лондон упознала је Романа Абрамовича за ког се и удала. Њих двоје имају двоје дјеце, Арона Александра и Леу Лу.

Као со на рану, фотографија је објављена на дан Мартина Лутера Кинга, чувеног борца за расну равноправност у свијету, а ни Даша ни магазин "Buro 24/7" нису се огласили поводом оптужби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана