Жена иза лика прогонитеља Марте у ''Маленом ирвасу'' поднијела тужбу против Нетфликса

Tanjug
Foto: Facebook

ЛОС АНЂЕЛЕС - Фиона Харви, Британка која тврди да је била инспирација за лик Марте Скот, која уходи главног лика Донија у хит Нетфликсовој серији ''Малени ирвас'', поднијела је тужбу од 170 милиона долара против америчке стриминг платформе коју је оптужила за клевету, намјерно наношење емоционалног стреса, немар и кршење њеног права на приватност.

Тужба долази након великог успјеха серије у којој главну улогу игра 35-годишњи Ричард Гад, шкотски писац и глумац који је креирао серију на основу сопственог искуства када га је Харви наводно уходила.
    
Харви је себе јавно идентификовала као инспирацију иза серије, али је негирала да је прогонитељ, као и тврдње да је послала Гаду 41.000 мејлова, стотине гласовних порука и 106 писама, преноси Гардијан.
    
У интервјуу са новинаром Пирсом Морганом, она је рекла да је Гаду ''можда послала неколико имејлова'' из шале.
    
''Лажи које је оптужени (Нетфликс) испричао о Харви преко 50 милиона људи широм света укључују да је она два пута осуђени прогонитељ који је осуђен на пет година затвора и да је сексуално напала Гада. Нетфликс, мултинационална компанија за стримовање забаве од милијарду долара, није учинила буквално ништа да потврди ''истиниту причу" коју је Гад испричао'', наводи се у тужби коју је Харви поднела против Нетфликса.
    
У тужби је такође наведено да су јој Нетфликс и Гад ''уништили репутацију и живот''.
    
Нетфликс је саопштио за Гардијан да стоји иза писца док ''прича своју причу'', а Гад је претходно изјавио да је драматизовао чињенице ради ефекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана