Жељко Јоксимовић: За Евросонг спремно потпуно изненађење

Драгана Келеч
Жељко Јоксимовић: За Евросонг спремно потпуно изненађење

Песму за предстојећу "Песму Евровизије" у Бакуу сам готово завршио. У фази је, да се жаргонски изразим, дотеривања. Желим да будем сигуран да је она права, да сам дао свој максимум.

Рекао је то у интервјуу за "Глас Српске" представник Србије на овогодишњем "Евросонгу" кантаутор Жељко Јоксимовић.

Популарни музичар, који се прије неколико дана вратио са Малдива, гдје се 20. јануара оженио својом изабраницом, водитељком Јованом Јанковић, каже да тренутно не жели да одговара на питања из приватног живота, али је "Гласу" открио да је инспирација у његовом животу у посљедње вријеме много.

Иако се због његовог великог искуства на престижном музичком такмичењу много очекује, Жељко каже да је опуштен.

- Песма ће бити посебна, помало другачија од онога што вероватно многи очекују - истиче Жељко.

* ГЛAС: Недавно сте изјавили да је мелодија пјесме за сљедећи "Евросонг" готова и да се ради на тексту. Можете ли нам открити докле сте стигли с тим?

ЈОКСИМОВИЋ: Песму за предстојећу "Песму Евровизије" у Бакуу сам готово завршио. У фази је, да се жаргонски изразим, дотеривања. Желим да будем сигуран да је она права, да сам дао свој максимум.

* ГЛAС: Шта Вам је била инспирација и какву пјесму можемо да очекујемо? Када пјесма треба да буде представљена?

ЈОКСИМОВИЋ: Инспирација у мом животу у последње време је много. Биће посебна, помало другачија од онога што вероватно многи очекују, али опет то ће бити моја песма, песма за "Евровизију" ове, 2012. године. Представљање песме, у договору са Радио-телевизијом Србије, биће у правом тренутку, у следећих 30 дана. Бирамо прави начин који је најбољи за промоцију и управо се договарамо о томе.

* ГЛAС: Од Вас се доста очекује, с обзиром на велики успјех који сте постигли досадашњим учествовањем на "Евросонгу". Да ли Вас то оптерећује или сте у ову причу ушли потпуно опуштени?

ЈОКСИМОВИЋ: Опуштен сам, јер заиста волим све што има везе са овим највећим музичким такмичењем у Европи. Успех као успех увек обавезује и наравно да моје позиције нису исте као код других, али својим искуством покушавам да ствари сагледавам крајње реално и да и у овом на првом месту - уживам.

* ГЛAС: Шта је по Вашем мишљењу пресудно за добар пласман на "Евросонгу"?

ЈОКСИМОВИЋ: Гласање за "Песму Евровизије", као што и сами знате, је резултат бројних околности. Другачије је и у односу када сам последњи пут учествовао. Публика није једина која одлучује, али и данас сматрам да је за пласман пресудан квалитет композиције и њена јединственост.

* ГЛAС: Многе земље су, као и Србија, већ изабрале своје представнике. Шта мислите о конкуренцији?

ЈОКСИМОВИЋ: У већини земаља у нашем окружењу ове године је избор пао на добро познате извођаче, међусобно добро познате колеге, личности са великим искуством. Сматрам да су сви врхунски уметници, који ће свакако допринети да се са наших простора у Бакуу чују заиста квалитетне евровизијске песме, чиме ће допринети и квалитету целокупног такмичења.

* ГЛAС: Да ли се ово такмичење промијенило у односу на годину када сте Ви учествовали и, ако јесте, у чему се то види?

ЈОКСИМОВИЋ: "Евровизија" напредује из године у годину на разне начине. Организационо, технички и у смислу промоције променила се много. Када говоримо о квалитету самих песама, имам утисак да је она остала доследна себи. Разнолика и различита, за све укусе. A о укусима не вреди расправљати.

* ГЛAС: Када Вас можемо очекивати у Републици Српској?

ЈОКСИМОВИЋ: Увек радо дођем у дивну Бањалуку, а када тачно, у овом тренутку нисам сигуран. Верујем ускоро.

Вјенчање

Жељко Јоксимовић и Јована Јанковић вјенчали су се на Јовандан на Малдивима, далеко од очију јавности, родбине и пријатеља.  Велико славље и црквено вјенчање наводно би требало да буду уприличени крајем фебруара у Београду, а кум ће, како пишу српски медији, бити Жељков дугогодишњи пријатељ и менаџер Бане Обрадовић. Пар се вјерио прошле године на Дан заљубљених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана