Жељко Јоксимовић: Љубави има и са публиком

Александра Рајковић
Жељко Јоксимовић: Љубави има и са публиком

Поверење са публиком се гради годинама и уверење да постоји љубав. Не постоји само флоскула: Ја то радим због публике, него ту заиста има љубави - рекао је у интервјуу за "Глас Српске" београдски пјевач Жељко Јоксимовић.

* ГЛAС: Aлбум "Љубави" освојио је публику за кратко вријеме. Јесте ли задовољни како су примљене све те пјесме?

ЈОКСИМОВИЋ: Похвалио сам бањалучку публику, јер сам промовисао албум "Љубави" у децембру у дворани "Борик". Морам да признам да сам изненађен фантастичним пријемом код публике за овај албум. Некако, као да нисам ни свестан каква је плоча, али просто показатељи су задивљујуће добри и јако ми је драго због тога што се публици допадају песме. Јер, ипак, све то радимо због публике.

* ГЛAС: Да ли постоје пјесме са албума за које нисте претпостављали да ће бити толико популарне?

ЈОКСИМОВИЋ: Нисам размишљао о томе док сам правио албум. Свакако је овај албум нешто што је дуговечно и што остаје, тако да сваким даном само добија на квалитету, тежини и значају.

* ГЛAС: Како успијевате да сачувате приватни живот од јавности?

ЈОКСИМОВИЋ: То је мој приватни живот и мислим да треба да остане само за мене. Знам да људе занимају многе ствари из мог живота, али ја успевам да се изборим са тим.

* ГЛAС: Да ли је данас захтјевно бити јавна личност на Балкану?

ЈОКСИМОВИЋ: Тешко је одржати тај континуитет и поверење код публике. Постоји они који су много старији, а нису успели то да ураде. Искрено се надам да се то мени неће десити, да икада своју публику изневерим. Заправо, ја у публику имам највише поверења. Људи увек шире позитивну енергију на мојим концертима.

* ГЛAС: Гдје ћете овог љета побјећи на одмор?

ЈОКСИМОВИЋ: Идем са кћерком, а још увек размишљам где. Кћерка ми предлаже да одемо у Шпанију. Међутим, гледао сам хотеле у Шпанији и нисам баш нешто одушевљен. Отићи ћу до Миконоса крајем јула и почетком августа, а после се враћам у студио. Већ у октобру идем у Aустралију, затим у Aмерику. Концерт у Загребу ме очекује у децембру.

Концерт

Концерт Жељка Јоксимовића требало је да буде одржан у суботу у Бањалуци, али је одгођен због кише. Нови термин одржавања концерта још није познат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана