Жељела је да изгледа као анђео Викторија Сикрета

Агенције
Жељела је да изгледа као анђео Викторија Сикрета

Модели ове куће доњег веша се сматрају најзгоднијим женама на свијету.

Попи Крос, фитнес блогерка, пожељела је да има тијело као оне... Иначе, челници "Викторија Сикрета" траже да дјевојка буде најмање 175 сантиметара висока и да има обим струка 60.

Ово је написала Попи након мучних тренинга:

Главно је да избаците масноће из тијела. Природно, човјеку треба сало да би могао да има енергију и штити органе. Након 20 минута тренинга, тијело више не узима енергију из угљених хидрата које сте конзумирали и окреће се трошењу масних наслага и тако храни мишиће. Ова енергија се такође користи и за храњење органа. Здрава, фит жена би требало да има између 21 и 24 одсто масти у тијелу. Атлетичарке имају између 14 и 20 одсто. Можете имати здравствене проблеме уколико имате испод 13 одсто масноће.

Била сам у доброј форми када сам кренула са овим експериментом. Конфекцијски број ми је био 36, а висина 175 цм. Одсто масти у мом организму је био 22. А то се није уклапало у калуп модела Викторије Сикрет.

Ден ми је објаснио да мој глутеус мора да буде савршен, а тијело да буде издефинисано, да морам да имам мишиће на витким рукама, да би добила "Жизел" изглед. Али такође сам морала да редукујем масноћу у организму за 4 одсто. За то је био потребан озбиљан тренинг.

Тренинг је кључ успјеха и он се састојао из чучњева, мртвог дизања, искорака са килажама, тренинга бицепса и трицепса са килажама и склекова. Било ми је лако да почнем са једним тренингом недјељно са Деном и са четири "домаћа задатка" које ми је он задавао. Ту сам морала да трчим у спринту 20 минута сваког дана, да имам интензиван тренинг сат времена сама и да идем на пилатер и бокс, као и на плес.

Након мјесец дана, моји тренинзи са Деном су се појачали на четири пута недјељно, али сам свеједно наставила са самосталним тренинзима. Вјежбала сам шест, а некада и седам пута недјељно, а неким данима и по два пута.

Како сам трчала цио свој живот, мислила сам да ми ово неће тешко пасти али послије првог тренинга имала сам упалу леђа, па сам морала да направим паузу од недјељу дана.

Како сам успијела да се вратим на ноге и да наставим са програмом, провела сам први мјесец комплето физички и ментално сломљена и било ми је потребно сат времена више сна сваког дана. Успут сам се три пута прехладила.

Ден је увијек био ту за мене и често ми је слао поруке: "Да ли си урадила 50 склекова?". У другом мјесецу сам већ могла да издржим више тренинга прије него што се онесвијестим од умора. До трећег мјесеца, већ сам дизала килаже од 72 кг, што је више од моје тежине.

Тешко је остати мотивисан, али када погледате колико зарађују анђели, није вам тешко.

Имала сам једном недјељно масажу са Саром Дјуи, баш као што и ВС дјевојке практикују. Добра је за отклањање упале а и за релаксацију.

Адријана Лима је 2012. године открила да девет дана пред ревију је на посебној дијети. Она уноси само 1.000 калорија дневно и много течности.

Доктор ми је слао протеинске суплементе и пилуле, које су коштале богатство, али ипак нисам могла да испратим ту ригорозну дијету. Одлучила сам се за исхрану са пуно протеина и мало угљених хидрата. Током тренинга сам уносила поврће( али само оно које расте испод земље).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана