Због прељубе прекинуто пријатељство: Милијардер продао комплетан удио у Тесли

ГС
Foto: Танјуг

Милијардер руског поријекла и суоснивач Гугла, Сергеј Брин, наложио је продају својих акција у компанијама Илона Маска.

То је урадио након медијских извјештаја да је његова супруга имала аферу са главним извршним директором Тесле, облавио је Вол стрит журнал (WSЈ).

Њујоршки пословни дневни лист није успио да утврди вриједност Бринових власничких удјела у Масковим компанијама, нити да ли је већ обављена било каква продаја, преноси Раша тудеј.

Наводна веза између Маска и Бринове супруге је прекинула дуго пријатељство између двојице бизнисмена, додаје WSЈ, позивајући се на људе упознате с дешавањем.

Брин је, како наводи WSЈ, финансијски помагао Маску од 2008. када је компанија "Тесла" била у проблемима током финансијске кризе, а 2015. године Маск је Брину поклонио једно од првих "Теслиних" потпуно електричних СУВ возила.

Маск, најбогатији човјек на планети, негирао је да је имао аферу са Бриновом супругом Никол Шанахан, одбацујући медијске извјештаје као "тоталну глупост" и тврдећи на Твитеру да није имао секс "вијековима".

До везе је наводно дошло прошлог децембра, а Брин је у јануару поднијела захтјев за развод, пренио је WSЈ.

Нето богатско Маска се процјењује на 240 милијарди долара, док је Сергеј Брин на осмом мјесту са 95 милијарди долара, према "Блумберговом" индексу милијардера, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана