Због једног детаља сви су гледали у Кејт Мидлтон

Агенције
Због једног детаља сви су гледали у Кејт Мидлтон

Чак 170 гостију окупило се на свечаности у Бакингемској палати која је одржана у част кинеског предсjедника Си Ђинпинга. А ово је прва таква прилика на којој се појавила и Кејт.

Очи Британаца јуче су биле упрте у Кејт Мидлтон. Наиме, лијепа војвоткиња је први пут учествовала државничкој вечери. Ову свечаност организовала је краљица Елизабета поводом посјете кинеског предсједника Великој Британији.

Чак 170 гостију окупило се на свечаности у Бакингемској палати која је одржана у част кинеског предсједника Си Ђинпинга. А ово је прва таква прилика на којој се је појавила и Кејт. Према протоколу, женске чланице краљевске породице током таквих свечаности морају да буду обучене у вечерње хаљине и да носе тијаре које им позајмљује краљица.

Кејт се сама побринула за своју хаљину. Наиме, дугу елегантну јарко црвену хаљину дизајнерка Џени Пекам направила је према њеној замисли. Војвоткиња обожава струкиране моделе с појасом и горњим дијелом без рукава, а осим што је црвена боја једна од њених омиљених, такође је била прикладна за ову вечеру јер се ради о националној кинеској боји која симболише радост и срећу.

На глави је имала тијару под називом "Лотосов цвијет". Краљевски драгуљи ријетко излазе на свијетло дана и чувају се искључиво за посебне прилике, па је тако ово био тек трећи пут да Кејт носи тијару у јавности. Први пут ју је имала на свом вјенчању, а други пут на дипломатском пријему 2013. године, тако да су Британци нестрпљиво чекали да виде коју ће тијару да одабере овог пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана