Зашто су манекенке наљутиле свијет?

Aгенције
Зашто су манекенке наљутиле свијет?

У сегменту посвећеном британској моди на затварању ОИ, девет домаћих супермодела носило је гардеробу осморо британских креатора, шетајући „пистом" уз Боувијеву песму „Fashion". Међутим, њихово појављивање испровоцирало је праву лавину негодовања на „твитеру".

Online заједница сматра да на церемонији која би наводно требало да велича олимпијски идеал и пословицу „у здравом тијелу здрав дух" нема места за Кејт Мос и Наоми Кембел.

Кејт Мос пратиле су бројне контроверзе - укључујући и фотографију гдје се види како узима кокаин - а многи је називају „преплаћеном манекенком зависном од разних супстанци".

На другој страни, Наоми је позната по прекој нарави и гађању својих помоћница мобилним телефоном.

„Претпостављам да ће Кејт Мос да падне на допинг конторли касније", написао је новинар CNN-а Пирс Морган на свом твитер налогу.

„Наоми Кембел: златна медаља у бацању телефона" додала је британска књижевница Џоџо Мојес.

„Након двије недјеље гледања у најпозитивиније спортске узоре, ова група испразних познатих ку..ки из модне индустрије која је опсједнута собом је прави контраст у односу на хиљаде дивних људи које их окружују на стадиону", још је један од коментара на твитеру.

Нису само Наоми и Кејт изазвале гњев, читава идеја о појављивању манекенки на Олимпијском стадиону разљутила је многе.

„Билборди са супермоделима... зар ово није у част спортиста?", твитовао је Филип Херш, спортски новинар ЛА Тајмса, додајући: „Славимо анорексичне жене које ништа друго не раде осим што стоје и изглеају лијепо. ГЛУУУУУУПО".

Можда је и најоштрији коментар стигао од британског писца Марка Рејвенхила: „Супермодели, јер постоје два начина да постигнете мање од 5% тјелесне масноће: врхунским спортом и анорексијом".

Осим манекенки и Викторија Бекам је успјела да разљути многе тиме што је њена модна марка уврштена у листу угледних британских креатора.

Бивша „спајсица"тако се нашла раме уз раме са величинама попут Вивијен Вествуд, Александра Меквина и „Барберија".

Госпођа Бекам је своју модну линију лансирала 2007. и модна јавност још увијек није оформила коначну оцјену о њеном квалитету, а чак се прича и да 11 дизајнера и кројача помаже Викторији у креирању одјеће која носи њено име и која се чак и не производи у Британији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана