Зашто је Варуфакис, Зевсов син, најкул бивши министар ФОТО/VIDEO

Агенције
Зашто је Варуфакис, Зевсов син, најкул бивши министар ФОТО/VIDEO

Грке је изненадио и растужио одлазак вjероватно најнеобичнијег министра финансија свих времена.

"Варуфакис је број један", "Европа жели Варуфакисову главу", "Варуфакис је добар", само су неки од одговора грађана Атине које је анкетирала Руссиа Тодаy.

Много је разлога због којих људи толико воле Варуфакиса. На примjер, он није желио да иде аутомобилом до свог (сада бившег) шефа Алексиса Ципраса, него је до њега стигао на мотору.

Увијек је играо по својим правилима и углавном изгледао као политичка рок звијезда. Никада није носио кравату, а често смо га виђали с ранцем на леђима.

Његов сукоб с Европском унијом и њемачким колегом Волфгангом Шојблеом због грчког дуга "Тројци" европских поверилаца, није остао незапажен у тој земљи, па је једна тв станица чак објавила снимак на YouTube под називом "В као Варуфакис" алудирајући на чувени филм "В као Вендета".

"Он је изгубљени Зевсов син са срцем од камена!... "његово тијело вришти сексом"... "његова кожна јакна направљена је од коже штенаца њемачког овчара"... "он не преговара, он просто разбија бу*е".

Међутим, нису само Нијемци одушевљени његовом појавом. Фанови широм свијета су објавили различите фотомонтаже у којима је Варуфакис приказан у улогама суперхероја.

Иако је напустио позицију министра финансија, ова грчка легенда неће бити заборављена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана