Зашто је поп звијезда Тејлор Свифт једна од најмоћнијих жена у свијету?

GS
Foto: Instagram

Ово признање је невјероватан успјех, ако упоредимо да је прошле године била на 79. мјесту значајне листе. Због тога се поставља питање како јој је једној поп звијезди пошло за руком да постигне овако високу позицију будући да најмоћније жене долазе из свијета политике. Ипак, 17 година изванредне каријере, довело је Тејлор Свифт да има огроман економски, културни и политички утјецај.

Наиме, захваљујући рекордном успјеху турнеје "Ерас", Свифт је у октобру постала милијардерка, чиме је постала једна од ријетких музичара који су милијардери. Листу најбогатијих музичара предводе Џеј-З (око 2,5 милијарди долара) и Ријана (око 1,4 милијарди долара).

На турнеји "Ерас" зарадила је готово 850 милина долара током 66 наступа у САД-у. Њена прва дионица процијењена је 190 милиона долара, а након пореза, повећавајућа њену нето вриједност на 1,1 милијарду долара.

Важно је истакнути да су фанови поред улазница спремни издвојити и значајан износ за преноћишта широм САД-а, како би присуствовали њеним концертима. У.С. Травел Асоциатион процјењује да је колективно америчка дионица турнеје "Ерас" додала више од пет милијарди долара државним господарствима, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана