Заштитите фудбалере хомосексуалце

Aгенције
Заштитите фудбалере хомосексуалце

Бивши фудбалски репрезентативац Енглеске Ле Со заложио се за права геј фудбалера и нагласио је да би морало да се ради више на подршци хомосексуалаца међу професионалним фудбалерима, јер су, према његовом мишљењу, они често на мети својих саиграча, ривала, навијача, итд.

- Не ради се о томе да ли има или нема хомосексуалаца у професионалном фудбалу. Поента је да, уколико их има, осјете да их окружење неће осудити због тога и да ће им помоћи да остваре своје професионалне амбиције. У овом тренутку, не осјећам да постоји таква атмосфера у фудбалу - рекао је Ле Со.

Он мисли да је готово незамисливо за једног геј фудбалера да се јавно изјасни по питању свог сексуалног опредјељења и да би посљедице биле сурове по његову каријеру.

- Мислим да је искључиво до фудбалских организација да се суоче са тим демонима и да одлучно кажу: "Стаћемо уз те људе, без обзира на боју њихове коже или сексуалност". Фудбал би морао да буде отворен за оне који се плаше и да покушају да успију у њему - додао је Ле Со.

Он је објаснио откуд његова потреба да подигне глас у корист хомосексуалаца у фудбалу и није ни потврдио, ни демантовао гласине да је био један од прикривених геј фудбалера у своје вријеме.

- Када размишљам о својој каријери, било је неких негативних ствари, али једна је била позитивна, искрено позитивна, а то је што сам ја увијек био ја. Увијек сам се држао својих принципа и никада нисам дозвољавао некоме да ме од њих одвоји, без обзира на физичке и емотивне посљедице - закључио је Ле Со.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана