Заносне љепотице и са понеким килограмом вишка

Agencije
Заносне љепотице и са понеким килограмом вишка

Иако се слика идеалног женског тијела, често поистовећује са беспријекорним манекенкама које немају ни грам целулита на дугим затегнутим ногама и задњици, постоје жене које су богате и славне, упркос томе што им тијела нису савршена.

 Оне важе за заносне љепотице, иако нису грађене у складу са модерним стандардима љепоте. Ево шта су неке од “расних” цица рекле о љепоти женског тијела...

БИЈОНС

Ова пјевачица важи за једну од најљепших жена свијета, а њено тијело, можда и превише богато облинама, постало је симбол алтернативне женске љепоте. Бјонс је у часпоису Тин Вог, овако савјетовала своје обожаватељке:  

- Најбоље савјет за младе дјевојке по мени је да прихвате тијело у коме су. Ако имате облине волите своје облине, а оно што је важно и чему треба тежити када говоримо о тијелу, јесте да се трудите да оно буде што здравије. Заиста љепота нема много везе са тим да ли сте мршави или попуњени, јер када сте здрави и кад волите себе, изгледате најбоље што можете.  

СЕЛМА ХАЈЕК

Ова глумица, чија љепота мами уздахе милиона људи широм свијета, признаје да се и сама бори са проблемима са којима се суочавају све жене на планети.

У Оприном магазину Селма Хајек је рекла:  

- Ја имам јаке бутине и гузу, као и целулит који све то прати. Борим се са тим сваки дан. Ипак, не вјежбам и једем свињетину, и не пропуштам омиљено црно вино. Неко би рекао да сам ипак успијела у животу, лијепа сам и позната- али ствари које ја волим код себе немају везе са тим, зато што себе не дефинишем кроз богатство и иепоту.

ЏЕСИКА СИМПСОН

Ова пјевачица, глумица, тв лице и дизајнерка, дозвољавала је себи с времена на вријеме да набаци коју килу и тврди да са тим није имала превелик проблем, нити се претерано нервирала због тога.  

- Сви се мијењамо, па тако и ја. Не стидим се свог тијела и идаље имам пуно самопоуздања. Када сам се угојила нисам око тога правила драму, али људи су ме готово осуђивали. Лично мислим да је моја одлука да не доведем себе до анорексичности одлична за брендирање, јер људи тешко могу да се идентификују са екстремно мршавим звијездама – каже Џесика.  

АДЕЛ

Ова пјевачица, позната колико по савршеном гласу, толико и по вишку килограма, добитница је гремија и једна од најуспјешнијих младих жена на планети, изнијела је своје мишљење о модерној слици женског тијела у емисији “60 минута”:  

- Никад о себи не размишљам као о крупној дјевојци која носи само плус величине, нити да сам много већа од својих колегиница и да ће то у мојој каријери бити проблем. Сјетим се тога само кад видим неку опаску у медијима. Сматрам да је без обзира на то како изгледамо кључ љепоте у томе да је жена срећна у својој кожи. Сасвим је у реду да промените ствари на себи које не волите, али то треба урадити тек кад особа научи да цијени себе онакву каква је.

ЛИВ ТАЈЛЕР

Ова глумица и бивша манекенка бајковито лијепих црта лица, јесте једна од модерних икона љепоте, и тешко да њена појава било коме може да буде непријатна, иако је позната по томе што дозвољава себи да се опусти и набаци коју килу вишка .

- Говоре ми да треба да смршам и да ће ми то обезбједити да радим много више, али ја не пристајем да се покорим холивудским стандардима. Остатку свијета сам лијепа, а себе волим баш такву каква сам – каже Лив.  

ЏЕНИФЕР ЛОПЕЗ

Ова свјетска дива, која се уздигла међу звијезде између осталог, захваљујући и својим раскошним облинама, једном је отпустила менаџера јер јој је савјетовао да смрша.  

- Била сам јако бијесна зато што неко дозвољава себи да тврди да не можеш да успијеш ако на себи имаш мало више „меса”, јер сама себе уопште нисам видејла као буцмасту особу, нити сам то била. Нећу да смршам јер сам ово ја, овакве су биле и жене уз које сам одрастала, увијек сам мислила да су дивне, сада сам и ја таква и нема разлога да будем другачија- каже Џенифер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана