Забрана за Малу секси гејшу

Агенције
Забрана за Малу секси гејшу

Компанија "Викториас Сикрет" била је приморана да своју нову колекцију доњег веша повуче из продаје због оптужби за расизам, јавиле су агенције.

Наиме, бренд је своју нову колекцију "Го Ист" повукао из онлајн продаје, јер је један артикал, тачније комбинезон, назван "Мала, секси гејша" изазвао салву негативних коментара, а компанију су оптужили за "увреду и расизам".

Комбинезон уз који долази и каиш, који подсјећа на каиш на традиционалним јапанским ношњама, описан је као "ваша карта за егзотично путовање на исток од стане произвођача доњег веша", каже се у критици.

Челници куће "Викториас Сикрет" још увијек се нису званично огласили по питању ових оптужби, али се њихово саопштење очекује.

У међувремену, преусмјерили све посјетиоце странице на којој се налази нова, спорна колекција, на главну страну сајта.

Спорни модел у кампањи рекламира јужноафричка манекенка Кендис Свонпул, што су критичари такође назвали "проблематичним покушајем да се пренебрегне аутентичност азијске културе и учини прихватљивим фетишизација азијских жена".

- Бренд је прављењем ове колекције потврдио уврједљуву тезу која је присутна већ дуже вријеме у јавности, а то је да су азијска култура и азијске жене сексуални објекти који се могу модификовати према потребама запада - додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана