Заблуде које нам је пласирао Секс и град

Cosmopolitan.rs
Заблуде које нам је пласирао Секс и град

Кери, Саманта, Шарлот и Миранда - четири пријатељице са четири готово идеална живота... Да ли то постоји у реалности?

Неки их воле, неки их немилосрдно критикују, у сваком случају четири актерке култне серије "Секс и град" предмет су приче скоро свих дjевојака и многих мушкараца.

И да, ако живот ове четири жене доживљавате као нечији плод маште и одличну забаву, не постоји ништа лоше у томе, међутим постоји и она група дjевојака која се готово стопостотно поистовећује са неком од њих четири доводећи себе у ситуацију да постави питање типа – А зашто мени неће то да упали када је тако могло Саманти?

Ако се проналазите у овој другој групи, прочитајте којих је то шест заблуда које је женској популацији наметнула серија "Секс и град"...

Увек постоје четири пријатељице

У ком тренутку је некоме пало на памет да четири потпуно различите жене могу да функционишу тако савршено? Некако се свуда провлачи тај број четири, али никако да докучимо зашто би ико помислио да је то нешто нормално... У реалности појам четири најбоље пријатељице мање је веjроватан него да вам док ово читате права Кери Бредшо ушета кроз врата. Двijе – то је граница и тачка. Хајде, можда трећа, да не будемо престроги...

Морате да имате друга хомосексуалца

Људи нису аксесоар, прво то схватите. Друго, не бирате пријатеље према сексуалном опредjељењу, већ према интересовањима, ставовима или некој трећој заједничкој ствари. Треће, не зовите га "мој геј друг", није он ваш кућни љубимац.

Излазак с дjевојкама је најбољи

Прijе емитовања серије "Секс и град", вече само у друштву другарица рijетко је икоме падало на памет, а ако се дешавало, углавном се провлачила реченица – Штета што нема неких фрајера овде... Чешће су оне акције типа – Хајдемо у град да нађемо неке фрајере, или хајде да сjедимо у кући и гледамо романтичне филмове... Мијешање? Никако.

Жене су похотније од мушкараца

Колико пута је само кроз серију поновљено да су жене горе у причи о сексу од мушкараца... Не, нису! Нису ни упола као мушкарци... Далеко од тога да су идеалне светице, али су мале шансе да негдје наиђете на друштво тридесетогодишњакиња које цијелу ноћ причају о мушком полном органу. С друге стране, када бисте прошли поред мушког друштва у коме се прича о женском тијелу и сексу, вјероватно ништа чудно не бисте помислиле...

Жене спавају у брусхалтеру

Не постоји друго објашњење осим да су продуценти серије рјешили да направе тест и виде да ли ће жене широм свијета промијенити културу облачења током спавања ако буду гледале исто на малим екранима. И једини ефекат који су постигли јесте да сада сви могући филмови иду овом логиком. Жене и њихови грудњаци, чак и у кревету... Проста чињеница је да у реалности не постоји ниједна жена која ужива у овоме, свака једва чека да га се ослободи.

Делити са свима сопствени хаос упознавања нових младића

Овај моменат из серије имао је лудачки ефекат на велики број дјевојака. Умјесто да буду јаке и заузимају став, већина их је почела са том причом - ја желим љубав и не могу да је нађем, јер то сигурно није начин да је заиста добију. Морате да одолите сваком нагону да свој хаос с упознавањем младића предочите јавности кроз све друштвене мреже овог свијета. Престаните да причате свима све о бившим, садашњим, будућим и потенцијалним мушкарцима у вашем животу. Можда мислите да је добро, симпатично или духовито, али није. Покушајте на старомодан начин, удварање, мување, дискретно и корак по корак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана