За ове звијезде нисте знали да су поријеклом са Балкана

B92
За ове звијезде нисте знали да су поријеклом са Балкана

Они су свјетске звијезде и вјероватно никада ни бисте рекли да имају балканско поријекло.

Ове светске звезде "вуку" корене са наших простора.

Холи Валанс

Аустралијска глумица и пјевачица коју памтимо из серије " Neighbours" је носила очево презиме Вукадиновић. Тата јој је Србин, а она је презиме промјенила због свјетске каријере. Удата је за енглеског тајкуна Ника Кендија, једног од 50 најбогатијих предузимача у Уједињеном Краљевству.

Сандра Насић

Сандра је пjевачица рок бенда "Guano Apes", једног од најпопуларнијих у Њемачкој. Њени родитељи су Хрвати и она говори хрватски иако је рођена у Њемачкој.

"Додуше, не говорим га тако добро као мој отац, који увијек каже да би то могло боље. Али након само неколико недјеља проведених тамо, ја говорим течно", рекла је Сандра.

Ида ван Мунстер

Рођена је као Аида Ђапо. Босанска блогерка, манекенка и шминкерка је проглашена за најљепшу жену на свијету 2013. на сајту BeautifulWomae. Иза себе је оставила љепотице попут Монике Белучи, Меган Фокс, Адријане Лиме, Еве Мендез. Описали су је као “очаравајућу младу даму из БиХ, изузетно харизматичну, образовану, талентовану, духовиту чија оригинална љепота и јединствен стил живота је чине посебном”.

Џо Мангањело

Муж Софије Вергаре, звијезда филмова "Magic Mike " и "Spiderman", серија "True Blood ", "How I Met Your Mother" и "ER" је рођен 1976. а мајка му је Хрватица. Његова мајка је дијете хрватских емиграната. Мангањело се прво опробао у спорту као играч америчког фудбала, али се послије тешке повреде окренуо глуми.

Кристоф Валц

Хрватске коријене има и аустријски оскаровац Кристоф Валц (58). Снимио је десетине телевизијских филмова и серија у Њемачкој и Аустрији прије него што га је Квентин Тарантино изабрао за улогу злог њемачког пуковника Ханса Ланде у "Inglourious Basterds ". Валцова мајка Елизабет Урбанчић је угледна костимографкиња хрватско-словеначког поријекла.

Вирд Ал Јанковић

Алфред Метју Јанковић, познатији као "Луди Ал" Јанковић је амерички пјевач, глумац, текстописац, музички и филмски продуцент. Најпознатији је по духовитим пародијама популарних пјесама. Од почетка своје каријере 1979. године до данас продао је више од 12 милиона примјерака албума и одржао више од хиљаду наступа уживо. Такође је, уз девет номинација, три пута освајао Греми, четири златне, и три платинасте плоче. Уз снимање албума, Јанковић је режирао спотове и наступао у телевизијским емисијама као што су Симпсони, Behind the Music, Johnny Bravo...

Отац му је био Србин Ник Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана