Weekend Media оборио нове рекорде

ГС
Weekend Media оборио нове рекорде

Бројке не лажу – Weekend.17 поставио је нове рекорде и помакнуо границе могућег! Више од 6500 посјетитеља, 220 говорника из цијелог свијета, и то све на чак 9 позорница кроз четири различита фестивала – Weekend Media Festival, HR.Weekend, AI Weekend i Finance Weekend. У старој Творници духана у Ровињу није мањкало инспирације, забаве и идеја, а атмосфера је била незаборавна!

Замислите спој Александера Чеферина, Драгана Бјелогрлића, Мојмире Пасторчић, Томаса Ериксона и Феде Ле Гранда на истом мјесту – то се догодило управо на Weekendu .17! Александер Чеферин открио нам је свој пут од правника до предсједника УЕФА-е, док је Тхомас Ериксон, аутор књиге Окружени идиотима, насмијао публику изјавом: "Понекад тог идиота нађеш у огледалу."

Наравно, не смијемо заборавити Зорана Кесића, који је својим хумором и легендарним панелом "Зоко те гледа" насмијао све присутне. Ако сте ухватили његов поглед – већ сте на пола пута до боље будућности!

Свијет умјетне интелигенције обиљежио је први АI Wеекеnd. Пуне дворане доказале су колико је интерес за АИ растући, а расправљало се о свему, од етике до креативности у ери умјетне интелигенције. Осим тога, панелисти су разматрали како Хрватска може постати глобални лидер у АИ индустрији.

Осим АИ-а, посебан фокус био је и на људским потенцијалима. На ХР.Wеекенду, стручњаци су се бавили изазовима модерних радних окружења, укључујући равнотежу пословног и приватног живота те утјецај технологије на радну будућност.

Финанце Wеекенд одговорио је на питања како технологија, одрживост и глобализација редефинирају пословање твртки те како се то одражава на будућност господарства. Најважнији људи из финанцијског сектора стровили су тако у Ровињу платформу за размјену знања, искустава и идеја.

За оне који су пропустили неко од предавања или панела, посјетите наш wеб и прочитајте wеб вијести.

Још једном, хвала 6500 пута свима који су овај Wеекенд учинили незаборавним!

Ако сте мислили да је Wеекенд.17 био спектакуларан, причекајте до сљедеће године – јер Weekend.18 бит ће прави пунољетни спектакл! Видимо се!

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана