Вупи Голдберг у центру скандала због изјава о Холокаусту

ГС
Foto: Агенције

Глумица Вупи Голдберг је суспендована из Еј-Би-Си-јеве емисије The View јер је тврдила да се Холокауст „није односио на расу“, објавили су представници те мреже.

Голдберг се извинила због својих коментара у понедељак током појављивања у емисији The Late Show и поново у следећој емисији The View у уторак ујутро.

Одмах ступа на снагу, суспендујем Вупи Голдберг на две недеље због њених погрешних и увредљивих коментара", рекла је Ким Годвин, председница Еј-Би-Си њуза, у изјави коју је мрежа објавила на Tвитеру.

„Вупи се извинила, а замолила сам је да одвоји време и размисли и схвати колики је утицај њених коментара", рекла је Годвин. „Цела организација солидарна је са нашим јеврејским колегама, пријатељима, породицом и заједницама", додала је.

Голдбергова (66) и ко-водитељи емисије The View расправљали су о Холокаусту након што је локални школски одбор у Тенесију изгласао да се роман o нацистичким логорима током Другог светског рата Маус Арта Шпигелмана уклони из наставног плана и програма у осмом разреду „због приказа вулгарности и голотиње".

„Ово белци раде белцима", рекла је Голдберг у једном тренутку током емисије.

Јеврејска и друге заједнице оштро су реаговале на изјаву оскаровке која је изјавила да Холокауст нема везе са расом.

Сматрају да су глумичине тврдње у супротности са чињеницом да су нацисти убили око шест милиона Јевреја, као припаднике инфериорне расе, током Другог светског рата на основу антисемитске идеологије коју је подстицао Адолф Хитлер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана