Вуна и еко-кожа у новој колекцији Марка Фехера

Агенције
Вуна и еко-кожа у новој колекцији Марка Фехера

Талентовани дизајнер из Бањалуке Марко Фехер је у склопу манифестације "Nivea Fashion Week" у Сарајеву представио своју нову колекцију која носи назив "7".

Публика је овацијама поздравила представљање овог перспективног дизајнера, а ни сам Марко није могао да сакрије позитивну емоцију која га је водила на ревији.

Изабрао је тај назив колекције јер му, како каже, број седам значи много, а и ово је његова седма самостална колекција.

По симболици то је свети број и обично доноси срећу. У великим цивилизацијама, почевши од египатске, симбол је вјечног живота, потпун циклус и динамично савршенство. Уз број седам се веже и сива боја.

Као и до сада, и ова колекција није намијењена мушкарцима или женама, креирана је за све оне који се осјећају младим и жељним експериментисања са дизајнерском одјећом уникатног печата, без обзира на расну, родну или било коју другу припадност.

Материјали у колекцији су углавном вуна и еко-кожа, а овај пут Марко се поиграо текстуром и неким материјалима са којима до сада није радио.

Марко је до сада остварио велике успјехе, колекције и свој рад презентовао је у свим државама бивше Југославије, а поред тога и на петом највећем "Fashion Weeku" у свијету, "Vancouver Fashion Weeku". Такође, о њему се писало и у престижном британском магазину "Вог".

Он је први и за сада једини дизајнер из Републике Српске и БиХ чији је бренд од ове године базиран у Лондону, гдје је и регистрован.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана