Вујошевић зове још три играча

Милан Зубовић
Вујошевић зове још три играча

Сарајево - Суочен са великим бројем отказа играча, селектор кошаркашке репрезентације БиХ Душко Вујошевић на првобитни списак уврстиће три нова имена.

Окупљање репрезентативаца је 2. јула у Сарајеву и на њему се сигурно неће појавити двије највеће звијезде Мирза Телетовић и Јусуф Нуркић, а раније су долазак отказали Андрија Стипановић и Елмедин Кикановић док највјероватније неће бити ни Немање Гордића. Центар Портланда огласио се на друштвеним мрежама гдје је написао да ове године неће бити дио екипе.

- Због процеса рехабилитације након повреде у протеклој НБА сезони ове године, нажалост, нећу моћи наступити у претквалификацијама за Свјетско првенство. Процјена је љекарског тима мог клуба да је повреда у таквом стању да захтијева опрезан приступ и посебан програм рада, како бих спреман дочекао нову сезону за неколико мјесеци. Дрес БиХ увијек сам носио са великим задовољством и вјерујем да ћу га носити још дуги низ година. Нажалост, овај пут спријечила ме је повреда. Репрезентацији желим све најбоље у предстојећим утакмицама - написао је Нуркић на свом "Фејсбук" профилу.

Директор репрезентације БиХ Синиша Ковачевић изненађен је отказом Нуркића.

- Са њим не постоји комуникација већ два мјесеца, звали су га сви људи из Савеза, али није се јављао на наше позиве. Ово што он ради је заиста смијешно. Прави исте проблеме актуелној гарнитури у Савезу као и прошлој што значи да није до Савеза него до њега - закључио је Ковачевић.

Питање је кога ће Вујошевић звати јер су му руке доста везане због недостатка квалитетних играча, а за очекивати да међу тројицом нових барем двојица буду "високих" јер првобитна четворица играју на позицијама крилног центра или центра док је Гордић организатор игре.

- Селектор Вујошевић је изабрао три замјене и њихова имена биће саопштена данас - рекао је Ковачевић.

Појавила се незванична информација да ће један од позваних бити центар Исмет Сејфић. Прошлу сезону провео је у мађарском ПВСК из Печуја те просјечно биљежио 16,9 поена и осам скокова. Раније је наступао за Студент из Мостара и Вогошћу док је једно вријеме бранио боје литванске Џукије.

Џидић без нових позива

И селектор јуниорске репрезентације БиХ Борис Џидић има проблема око састава екипе, али код њега неће бити нових имена.

- Џидић неће никога накнадно звати - рекао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана