Возачи муче становнике варошице пјесмама славне пјевачице

GS
Foto: Twitter

Возачи наоружани плејлистама хитова славне канадске пјевачице Селин Дион мјесецима муче становнике малог новозеландског града Порируа гласним касноноћним "спикерским биткама", а неиспавани становници звали су надлежне у помоћ, а све више их се исељава.

"Битке за говорнике" почеле су прије најмање седам година широм Новог Зеланда и избиле су у Порируи у новембру 2022. након што су навијачи славили мјесто Самое у финалу Свјетског првенства у рагбију.

Како преносе локални медији, возачи аутомобила, од којих су већина потомци пацифичких нација, користе огромне звучнике, попут сирена, и стављају их на своја возила, па чак и бицикле како би се такмичили једни са другима, односно давили једни друге искључиво хитовима Селин Дион.

Становници Порируа, њих око 60.000, до касно у ноћ су на ивици снаге и живаца због гласних децибела и траже помоћ од градоначелнице Аните Бејкер.

"Боли нас глава, воле Селин Дион, воле свакога са високим тоном у гласу", рекла је градоначелница и изразила страх од исељавања становништва.

Уз музику која трешти, "такмичарима" стално раде мотори аутомобила, а бука је неподношљива. Позиви полицији нису уродили плодом јер учесници ових несвакидашњих догађаја беже чим чују полицијске сирене, преноси б92

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана