Вокер дужан Богу и народу

Глас Српске
Вокер дужан Богу и народу

Бивша звијезда NBA лиге, која је освојила титулу првака са Мајами Хитом, пала је на ниске гране. Упркос богатом уговору вриједном 71 милион долара са Селтиксима, којег је потписао 1999. године, Aнтоан Вокер ове године прогласио је лични банкрот, а каријеру је наставио у Д-лиги.

Једно је вријеме навијачима Бостона био други најомиљенији играч, одмах иза капитена Пола Пирса, а његове игре биле су на нивоу највећих звијезда NBA лиге. Вокер је у зеленом дресу легендарног клуба играо десет сезона (осим двије које је провео у Даласу и Aтланти па се вратио у Бостон), био је на врхунцу славе и 1999. године потписао вишегодишњи уговор вриједан 71 милион долара. Селтиксе је напустио 2005. године због примамљиве понуде из Мајамија, који је окупио снажну екипу. Био је то сјајан потез јер је екипа са Флориде одмах сљедеће сезоне освојила NBA прстен, али то је била његова лабудова пјесма. Хит је напустио 2007. године, потом је покушао пронаћи изгубљену форму у Тимбервулвсима и Гризлијсима, што су му били и посљедњи ангажмани у NBA лиги.

Од 2008. године у кошаркашком смислу губи му се сваки траг, али је зато пунио странице црне хронике. Прошле је године ухапшен због вожње у пијаном стању, потом је завршио на суду због издавања чекова без покрића, а финансијски проблеми су кулминирали у мају 2010. када је био присиљен да прогласи банкрот.

Том приликом је на попис имовине ставио четири некретнине у Мајамију, укључујући и вилу вриједну 2,3 милиона долара која је оптерећена хипотеком од чак 3,6 милиона долара, те три некретнине у Чикагу. Његова имовина процијењена је на укупно 4,3 милиона долара, док су дуговања премашила готово 13 милиона.

Никоме није јасно како је успио спискати огромну лову коју је зарађивао у NBA лиги те како је у 34. години живота завршио у Д-лиги, односно развојној лиги за NBA клубове иако је још могао играти међу "великим момцима".

Наиме, Вокер би ових дана за 25.000 долара по сезони требао заиграти за Aјдахо Стампеде, клуб из Д-лиге, али прије тога мора проћи рутинску провјеру "гдје је био и што је радио". С обзиром на посљедње двије године живота, можда ни у малом Бојсију неће бити мјеста за једног бившег NBA великана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана