Власник Пинка одбио сарадњу са Aнђелином Џоли због предрасуда о Србима

Глас Српске
Власник Пинка одбио сарадњу са Aнђелином Џоли због предрасуда о Србима

Власник компаније "Pink Films International" (PFI) Жељко Митровић одбио је да сарађује у новом пројекту холивудске глумице Aнђелине Џоли, саопштио је јуче PFI.

- Имао сам велике симпатије према њој и веома поштовао њено дело и лик. Нажалост, она је препуна предрасуда о Србима. Знам да сарадња с њом отвара врата великог филмског бизниса, али не желим да будем део нечега што ко зна који пут представља Србе као вечите лоше момке, изјавио је Митровић.

PFI је саопштио да се Митровић у уторак састао са четворицом продуцената из тима славне глумице како би разговарали о учешћу његове компаније у стварању филма који треба да се снима у Србији и дијелом у БиХ.

- Како је радња филма смјештена на просторе бивше Југославије и некада ратом захваћена подручја, и како је српски народ стављен у негативну конотацију, Митровић је одбио да на било који начин учествује у снимању овог филмског пројекта, каже се у саопштењу.

Додаје се да је Митровић одлучио да ни на који начин не учествује "упркос величини пројекта и шанси да се оствари сарадња са најпопуларнијом и најтраженијом глумицом на планети".

Како су раније објавили медији, холивудска звијезда је требало да допутује у Србију почетком августа како би са Митровићем договорила снимање свог редитељског првенца, чија је тема рат у Босни. У том филму она је требало да игра главну улогу муслиманке из БиХ коју је силовао Србин, у којег се касније заљубљује.

A да глумиш Осамину љубавницу?

Митровић је, изненађен сценаријом који Србе описује као монструме, замолио њен тим да позове глумицу.

Када је успостављена веза, Митровић је поручио Aнђелини: "Госпођо, имам нови предлог за вас - уложићу 30 милиона долара у филм о љубавници Осаме бин Ладена у којем бисте ви имали главну улогу!"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана