Владо Георгиев шест пута ухваћен пијан за воланом!

Курир
Владо Георгиев шест пута ухваћен пијан за воланом!

Београд - Како "Курир" открива, пјевач Владо Георгиев је 21. марта 2010. године ухваћен са 1,67 промила алкохола у крви, што се подводи под веома тешку алкохолисаност, а да за то уопште није сносио одговорност.

Ова шљокара је сасвим опуштено наставила да ређа сличне прекршаје, због којих би могао да заврши у затвору.

Кад би се сви сабрали, одлежао би 30 дана, а морао би да плати и 130.000 динара, док би му возачка дозвола била одузета на више од 12 мјесеци.

- Владо је 21. марта 2010. због вожње у пијаном стању приведен у полицију, где је провео 12 сати на трежњењу. Пошто није веровао у наш алко-тест, на лични захтев, што је дозвољено законом, одведен је и на ВМА ради вађења крви, али му је и тамо потврђен исти резултат. Тај предмет је касније прослеђен суду, а након одређеног времена стигла нам је повратна информација да је поступак прекинут, без образложења због чега - каже за "Курир" извор из полиције.

Скоро годину дана касније Георгиев је поново уловљен у бахатој вожњи.

- Њега су 21. фебруара 2011. саобраћајци опет зауставили и тада му је измерено 1,11 промила алкохола у крви. За три године, поред ова два већа пијанства, још најмање четири пута је забележено да је возио под дејством алкохола, с процентом од 0,6 до 1 промил. За мање од 0,5 промила казна је 5.000 динара и може да се плати и на лицу места - закључује саговорник.

Георгиев: Саобраћајци су телеће фаце!

Владо је недавно је извријеђао саобраћајце на "Твитеру" јер су зауставили ауто у коме је он био сувозач.

- Постоје ти школовани саобраћајци који пишу записник 23 минута. Зубе и „calf face” (телећа фаца, прим. аут.) не бих коментарисао. Крапински човек у униформи саобраћајца није успео да ми поквари вече - твитнуо је Георгиев цинично.

Прекинут судски поступак

Како смо сазнали, судски поступак против Владе Георгиев за вожњу у веома тешком пијанству је прекинут.

Врло је могуће да се није одазивао на позиве суда, те је у року од двије године тај предмет застарео.

Позвали смо Прекршајни суд како бисмо провјерили због чега Георгиев није кажњен и шта се десило с његовим случајем, а тамо нам је речено да нам одговор може дати само предсједник суда, који није био у згради.

Дамир Окановић: Може у затвор јер понавља прекршај

Позвали смо Дамира Окановића да нам он, као предсједник Комитета за безбједност саобраћаја, прецизно каже каква је казна предвиђена за оволико узастопних прекршаја.

- За веома тешку алкохолисаност, у коју спада и 1,67 промила, предвиђена је казна 30 дана затвора, затим новчана од 15.000 до 30.000 динара, 12 казнених поена и осам месеци забране управљања моторним возилом. За све остале од 0,6 до до 1,11 важи иста казна од 6.000 до 20.000 динара, шест казнених поена и три месеца забране вожње. Затворска казна није предвиђена, сем ако је суд не одреди због учесталости прекршаја. Уколико би се изрицала јединствена пресуда за све заједно, казна би се кретала од 45.000 до 130.000 динара и 30 дана затвора. Поени се сабирају до 18, када следи привремено одузимање дозволе на годину дана. Нажалост, код редовних судских поступака веома лако може доћи до застаревања оваквих случајева, и то нема везе с тим да ли је у питању позната или анонимна личност - закључује Окановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана