Владо Георгиев - Мој циљ је културна деконтаминација

Сања Јокић
Владо Георгиев - Мој циљ је културна деконтаминација

Културна деконтаминација је и даље мој највећи циљ, с обзиром на то да смо дуги низ година путем медија били темељно тортурисани турбо-фолк остварењима. Људи су се зажељели нормалних ствари и музике, а послије свега тога тешко је било понудити нешто ново, на шта би реаговала до тада затворена и равнодушна публика.

Рекао је ово "Гласу Српске" један од најпопуларнијих кантаутора са простора бивше Југославије, црногорски музичар Владо Георгиев.

- На моју велику радост и срећу, као и свих оних који воле "недивљачки" звук, музика коју правим је заживјела, а моја мисија је успјела - истакао је Георгиев.

Георгиев је нагласио да је веома задовољан због тога што ће послије три године одржати концерт у Бањалуци, гдје ће публика моћи да чује пјесме "Жена без имена", "Збогом љубави", "Aнђеле", "Сама без љубави" и друге.

Георгиев је нагласио да је једини разлог због којег га у Бањалуци дуго нису видјели то што постоје многи градови у којима мора да наступи.

- Не ваља ни пречесто гостовати у једном мјесту, јер је потребно да се међусобно пожелимо - истакао је Георгиев.

Нагласио је да воли да свира и ужива са својом публиком у непосредној комуникацији.

- Само тако концерт може добити ону ноту комоције и присности. Позитивна енергија и стваралачка ослобођеност са публиком је оно што даје смисао мом опстанку на сцени и оно што ме надахњује. Размјена енергије је поприлично необјашњива ствар и кад се догоди, настаје врхунска атмосфера и блискост - објаснио је Георгиев.

Нагласио је да је свјестан чињенице да дуго није ништа објављивао и да публика очекује нови албум.

- Ново музичко издање изаћи ће веома брзо, а што се тиче звука и продукције, биће поприлично свјежије и несвакидашње. Све што ми се дешава претачем у стихове и мелодије и слушаоци ће осјетити тај 'пулс' - истакао је Георгиев, не желећи да детаљније говори о ономе што припрема.

Признаје да му сметају неистине о њему, које пласирају медији жељни сензационализма и да је то један од разлога што се не појављује често у јавности.

- Не дајем ни пет пара на глупости које се квази-новинари не либе да измисле, али кад тога буде превише, онда ми се стварно све то понекад смучи. Отуда и одговор на питање зашто се понекад склоним од очију јавности. Ја сам само један човјек који има свој живот, породицу, пријатеље... - каже Георгиев.

Открива да има амбиције да се музички оствари као продуцент и композитор на иностраном тржишту, али да није сигуран да би из било којих интереса то учинио као извођач.

- Никада нисам трчао за каријером, више волим да живим овдје, јер моје биће припада овим просторима - појашњава Георгиев.

Наглашава да се никада не би одрекао фотографије, наутике, мотоцикала - авантура и путовања су саставни дио његовог живота.

- Ови хобији ме испуњавају и чине срећним и задовољним човјеком, али музика је и даље оно чему сам максимално предан - додаје Георгиев.

Концерт

Солистички концерт популарног црногорског музичара вечерас ће бити одржан у концертном простору Воденог парка "Aквана" у Бањалуци, са почетком у 21 час. Концерт организује "Љуеен Естрада" Зорана Ђурића. Публика ће осим познатих хитова моћи да чује и неке нове пјесме које Георгиев припрема за сљедећи албум.

Карте за концерт могу се купити испред Робне куће "Боска", у Музичком павиљону парка "Петар Кочић" и у "Aквани".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана