Вјерници се моле за спас блудне Мадоне

Aгенције
Вјерници се моле за спас блудне Мадоне

Вјерници у Варшави 1. августа, у вријеме концерта Мадоне на Народном стадиону, молиће се Богу да опрости америчкој пјевачици што је блудница.

Надбискуп Хенрик Хосер католичке вјернике позвао је да 1. августа увече дођу у цркву близу Народног стадиона у Варшави на молитву за душе погинулих у Варшавском устанку, који је избио на тај дан прије 68 година, али такође и за спас душа блудника.

Свјештеници су у недјељу када је вјерницима прочитан тај позив упозоравали да је та молитва у ствари за гријех блудништва због концерта Мадоне.

- Тај концерт је антилитургија. Свједоци смо скрнављења крста- казао је свештеник Анџеј Грефкович, иначе варшавски званични егзорцист, истјеривач ђавола.

Снимке концерата љетње турнеје Мадоне у оквиру које ће 1. августа одржати и концерт у Варшави прегледала је посебна комисија Пољске католичке цркве у којој су били и егзорцисти и закључено је да у наступу пјевачице има и елемената сатанизма.

Дан који је Мадона одабрала да у Варшави обрадује концертом љубитеље своје музике изазвао је велике контроверзе и протесте конзервативних католичких кругова, јер се на тај дан обиљежава годишњица Варшавског устанка против нацистичких окупатора у пољској престоници.

Мадона је и за претходни концерт у Варшави 2009. године одабрала дан који по оцијени цркве није смјела - 15. јул, црквени празник Успења пресвете Богородице, те су је сада млади конзервативни католици оптужили да намјерно бира незгодне датуме за гостовање да се руга Пољацима и њиховој вјери, а од градских власти затражили да концерт забрани.  

Власти Варшаве су то одбиле, али у договору са борачким организацијама ветерана из Другог свјетског рата и Варшавског устанка и организаторима концерта нашли компромис да се на почетку концерта прикаже кратки документарац као дио обиљежавања годишњице Варшавског устанка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана