Вјерио се принц Вилијам

Глас Српске
Вјерио се принц Вилијам

Насљедник британске круне принц Вилијам и његова дјевојка Кејт Мидлтон коначно ће стати пред олтар идуће године у Лондону, саопштено је данас из краљевске резиденције Кларенс хаус.

- Принц Чарлс са задовољством објављује вјеридбу принца Вилијама и госпођице Кетрин Мидлтон - истиче се у саопштењу које преноси агенција AП.

Млади пар се вјерио још прошлог мјесеца током одмора у Кенији, а њихово вјенчање би требало да се одржи идућег прољећа или љета у Лондону. Принц Вилијам и његова вјереница, обоје стари 28 година, упознали су се прије више од осам година за вријеме студија на Универзитету Сент Ендруз у Шкотској.

- Принц Вилијам обавијестио је краљицу и остале чланове породице, а затражио је и руку госпођице Мидлтон од њеног оца - стоји у саопштењу Кларенс хауса.

Послије вјенчања млади брачни пар живјеће на сјеверу Велса гдје ће принц Вилијам наставити службу у Британској краљевској авијацији као пилот у мисијама потраге и спасавања.

Aуторка књиге "Вилијам и Хари: Иза зидова палате" Кејти Никол у својој књизи написала је да је Кетрин још прије три године жељела знати да ли је Вилијам заиста жели, те да јој је он тада рекао да још није спреман за брак, али да је она његова права љубав. Тада је пристала чекати да се он одлучи на брак.

Засад нема јасних назнака који су датум будући младенци изабрали, али нагађа се да би то могао бити 29. јул, чиме би се уједно обиљежило и 30 година од вјенчања Вилијамових родитеља, принца Чарлса и покојне принцезе Дајане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана