Вјенчање Јелене и Новака на Светом Стефану?

новости.рс
Вјенчање Јелене и Новака на Светом Стефану?

Новак Ђоковић и Јелена Ристић размишљају о томе да се завјетују на вечну љубав на обали Јадранског мора. Пар би могао да организује романтични догађај одмах послије Вимблдона слиједеће године.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић и његова вјереница Јелена Ристић размишљају о томе да се завјетују на вјечну љубав на обали Јадранског мора! Мада коначна одлука у вези са свим детаљима и локацијом још није до краја донијета, сазнајемо да је пар на прагу да организује овај романтични догађај на самом Светом Стефану, или, пак, у непосредној близини, у Милочеру, и то одмах послије завршетка Вимблдона слиједеће године.

Друга могућност је да то буде на дан његовог рођендана, 22. маја, односно послије US опена, на јесен.

Тек, истог дана би требало да се обави и грађанско и црквено вjенчање. Сусрет са матичарем би могао да се одржи на Краљичиној плажи, некадашњем љетњиковцу краљице Марије Карађорђевић и краља Александра. Плажа је и добила име по краљици Марији, којој је она била омиљено излетиште. Важи за најљепшу на цијелом јадранском југу, дуга је око 120 метара и окружена чемпресима и маслинама. Због конфигурације терена, приступ плажи је могућ само чамцем, па гарантује неопходан мир и приватност током церемоније.

Новак и Јелена су размишљали о и неколико других локација за њихово вјенчање. Поред Црне Горе, будући пар је разгледао и варијанте за организацију церемоније у Београду, као град у ком су обоје рођени и који највише воле, затим православне храмове у престоници. У оптицају су и неки од салаша у Војводини, затим Копаоник, као мјесто на ком је Ђоковић одрастао, Опленац који је одушевио српског тенисера...

Друга варијанта би могла да буде хотел “Маестрал”, који је један од најбољих објеката овог типа у цијелој Црној Гори. Поред фантастичне понуде соба и апартмана највише категорије, непосредно испред је и хотелска плажа, на којој се сунце задржава и до 20:30 увече због одличног положаја. Самим тим, цео амбијент је савршен за организацију оваквих догађаја.

Што се тиче црквеног вјенчања, на самом полуострву Свети Стефан налазе се три мање цркве. Једна од њих је Свети Стефан, по којој је острво добило име, а налази се на најузвишенијем дијелу острва. Ту је и црква Александра Невског, док је она најмања, посвећена Преображењу, на самом улазу у градић, који је уским насипом спојен са копном.

У непосредној близини је и манастир Прасквица, душа Паштровића, како га зову, који је протеклог мјесеца обиљежио 600 година одстојања. У ризницама чува златни крст цара Душана, путир руског цара Павла, рукописно Јеванђеље из 1600. Гаврила Цетињца, фреске и иконе непроцењиве вриједности, а темељи самог манастира потичу из 1050. године, дакле четири љета прије подјеле хришћанства.

Према нашим сазнањима, не очекује се превелик број гостију који би пристигли на вјенчање у Црну Гору у другој недјељи јула, с обзиром на то да је у плану да то буде догађај на који ће бити позвани само најближи чланови породице и добри пријатељи. Новак и Јелена су се вејрили 23. септембра, на дан када је Ђоковић прославио 100. недјељу на ATP листи, односно на седмогодишњицу њихове везе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана