Вjенчање године: А гдjе је ваша позивница?

Daily Telegraph
Вjенчање године: А гдjе је ваша позивница?

Дорџ Клуни и Амал Аламудин рећи ће судбоносно "да" у понедjељак 29. септембра у Венецији. Све очи сада су упрте у Венецију гдjе ће се осим очекиваних званица са звjезданим статусом овог викенда сјурити и велики број "обичних смртника" из цијелог свијета.

Вјенчање које ће свакако обиљежити ову годину, с обзиром на то да Клуни (53) већ деценијама важи за једног од најпожељнијих нежења на планети, једна је од главних тема свјетских медија пред крај ове седмице. Главна нагађања, наравно, воде се око тога ко ће присуствовати вјенчању. Нимало необично, ако се зна да је Клуни на своју свадбу позвао више од 150 пријатеља и колега из света шоубизниса.

Како преноси британски Дејли Телеграф, вјенчању ће присуствоцати Клунијеви добир пријатељи Бред Пит и Анђелина Џоли, Мет Дејмон, Синди Крафорд, Боно Вокс, Андреа Бочели, Лана дел Реј…

Сви они увеличаће церемонију која ће се одржати у Аман Ресорту, једином хотелу у Венецији који се може похвалити са седам звјездица. Ту ће се десити велико свадбено славље, док ће се чин градског вјенчања одржати у палате Ка’ Фарсети, невјероватном здању из XIV вијека.

Због великих мјера обезбјеђења које ће пратити вјенчање, неколико улица у овом дијелу Венеције биће затворено у понедјељак, од поднева до 14 часова.

Пар ће вјенчати Валтер Велтрони, такође један од Клунијевих дугогодишњих пријатеља и бивши градоначелник Рима, који је за ову прилику набавио специјални матичарску дозволу.

Холивудска звијезда требало би да носи Арманијево одијело, док ће адвокатица Аламудин носити вјенчаницу коју потписује Сара Бартон, једна од креаторских звијезда која ради за Александра Меквина. Она је креирала и једну од хаљина коју је Кејт Мидлтон носила на краљевском вјенчању 2011. године.

Клунијев кум биће Ренди Гербер, његов дугогодишњи пријатељ и супруг Синди Крафорд, док ће у улози куме бити младина сестра Тала.

Гости ће одсјести у хотелу "Cipriani", чији је Клуни чест гост. Ипак, глумац није желио да се вјенча у здању овог хотела, с обзиром на то да је у њему више пута боравио са претходним дјевојкама са којима данас није у добрим односима.

Градским званичницима ово вјенчање добро је дошло због додатне туристичке промоције Венеције, али им истовремено задаје и главобољу јер се данима кује план о томе како спровести све званице а не изазвати општи хаос у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана