Вјенчали се Руперт Мердок и Џери Хол

Агенције
Вјенчали се Руперт Мердок и Џери Хол

Медијски могул Руперт Маедок вјенчао се са глумицом и манекенком Џери Хол у Лондону.

Ријеч је о четвртом браку за Мердока (84) и првом за Џери Хол (59), иако је она годинама живјела у ванбрачној заједници са пјевачем Миком Џегером.


Аустралијанац Мердок, који сада има и америчко држављанство, развео се од треће супруге Венди Денг 2013.

Пар је данас склопио само грађански брак, док ће у суботу бити вјенчани и у цркви, на приватној церемонији у лондонској Цркви Сент Брајд.

Мердок и Џери Хол објавили су вјеридбу у листу "Тајмс" у јануару, а у то вријеме изјавили су да "једва чекају да се вјенчају" и да су "узбуђени због будућности". У везу су наводно ушли прошлог љета.

Према процјени магазина "Форбс" 2015, Руперт Мердок и његова породица имају богатство од 11,2 милијарде долара, што га чини 77. најбогатијом особом на свијету.

Наслиједио је два листа у аустралијском граду Аделејду у 22. години и изградио медијску империју. Сада је на челу управног одбора Њуз корпорације, у којој контролише 120 листова у пет земаља свијета.

Мердокова породица држи у власништву велику кабловску мрежу, укључујући Фокс канале у САД.

Патришом Букер, стјуардесом из Мелбурна, оженио се 1956. Имали су једно дијете – Пруденс - и развели су се 967. Други брак са новинарком Аном Торв из Глазгова трајао је 32 године, све до 1999. Имају троје дјеце: Елизабет, Лахлана и Џејмса. Трећи брак са пословном женом Венди Денг поријеклом из Кине окончан је 2013. послије 14 година брака и двоје дјеце: Грејс и Клои.

Џери Хол рођена је у Тексасу 1956. Напустила је кућу како би се посветила манекенству. До краја седамдесетих била је један од најфотографисанијих модела и појавила се на бројним насловницама. Била је заштитно лице парфема "опијум" и Ревлон козметике.

Након што је постигла успјех у каријери, вјерила се са музичарем Брајаном Феријем. Напустила га је због фронтмена групе Ролингстоунс Мика Џегера. Пар је склопио брак у хиндуистичкој церемонији на Балију 1990, али је касније проглашен неважећим. Имају четворо дјеце: Елизабет, Џорџију, Габријела и Џејмса. Разишли су се 1999.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана