Вирџинија Разано: Дан прије смрти вјереник ме молио да играм на Ролан Гаросу

Глас Српске
Вирџинија Разано: Дан прије смрти вјереник ме молио да играм на Ролан Гаросу

Ролан Гарос ових дана постаје мјесто једне од најпотреснијих спортских прича уопште. Наиме, вјереник и тренер француске тенисерке Вирџиније Разано Стефан Видал преминуо је послије деветогодишње борбе са тумором на мозгу.

Ипак, храбра тенисерка одлучила је да игра на земљи која Французима значи пуно више од самог тениса.

- Стефана сам дан прије смрти питала: Желиш ли да играм на Ролан Гаросу?, а он ми је одговорио: Да, молим те, играј! Због те његове жеље сам некако издржала ових посљедњих дана, играћу за њега и покушаћу бити храбра и наставити са борбом - изјавила је Разано за француске новине "L’Equipe", уочи отвореног првенства Француске у тенису који почиње у недјељу.

Разано је 2009. године достигла највиши ренкинг у каријери, када је била 16. тенисерка свијета, играла је четврто коло Ролан Гароса и Вимблдона, а данас је 93. играчица свијета. Видала је срела прије 11 година играјући тенис у клубу својих родитеља, а пар се ускоро зближио, и професионално и приватно.

- Био ми је у почетку као старији брат, све најтеже и најљепше тренутке сам дијелила са њим и мало-помало смо се заљубили - изјавила је Разано.

Двије године касније Видалу је дијагностификован тумор на мозгу, а већ на почетку лијечења, послије операције, остао је једно вријеме дјелимично парализован.

- Било је то страшно вријеме за њега. Испочетка је морао учити да хода, пише и постаје онај човјек отприје - казала је Разано.

У марту ове године стање му је постало такво да је више није могао пратити као тренер, па је Вирџинију на америчку турнеју пратила Видалова мајка, док је Стефан остао у Француској, код оца своје вјеренице.

- Нису ми жељели рећи какво је његово стварно здравствено стање. Скривао је то од мене, јер је желио да добро играм у Мајамију. Већ је тада знао да је тумор постао превелик и знао је да ће ускоро умријети. На животу га је држало кад сам ја добро играла, то му је давало додатну енергију - истакла је Разано.

Видал је био на самрти током турнира у Индијан Велсу, о чему је тенисерка сазнала тек кад се вратила у Француску.

- Нисам то знала, био је то страшан шок за мене. Најљепша ствар у мом животу није више био тенис, него то што смо ја и Стефан постали једна особа - закључила је Разано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана